Aftrap concertseizoen in Dorpskerk Wilp

Wilp- Jonge Meesters Wilp start het seizoen met een concert van de nationaal en internationaal geroemde mezzosopraan Karin Strobos en pianotalent Thomas Beijer. Na een succesvol eerste seizoen met meer dan 800 enthousiaste bezoekers, luidt Jonge Meesters Wilp op 19 november om 15.00 uur zijn tweede concertserie in.

Zeven nieuwe beginnende musici zullen komend seizoen in de Dorpskerk Wilp een concert geven. De meeste deelnemers studeerden al af aan het conservatorium en wonnen prijzen bij (inter)nationale concoursen. Jonge Meesters Wilp selecteerde de musici uit de vijvers van zijn partners als het Prinses Christina Concours, het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en het conservatorium ArtEZ Klassiek. Karin Strobos heeft volgens kenners een stem met een fluwelen klank en grote souplesse. Door haar intelligente tekstbehandeling en haar acteertalent maakt ze van elke operarol een creatieve belevenis voor het publiek. Karin maakt veel en graag kamermuziek zoals op 19 november in Wilp. Bij deze verrassende optredens heeft ze een warme presentatie en een humorvolle interactie met het publiek. Een veelzijdig zangeres die internationaal furore maakt. Thomas Beijer, één van de grootste pianotalenten in Nederland is ook schrijver en componist. “Een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek. Een waar kunstenaar”, aldus de jury van het YPF Nationaal Pianoconcours dat Thomas won in 2007. Thomas heeft een speciale affiniteit met Spaanse muziek èn met Brahms.

Programma

Thomas begeleidt Karin en speelt ook een aantal werken solo. Ze brengen van J. Brahms: 9 Romanzen aus Die schöne Magelone, opus 33, Von ewiger Liebe, opus 43 nr 1, Intermezzo in Bes, opus 117 nr 1 en Intermezzo in A, opus 118 nr 2. Daarnaast vier werken van Spaanse componisten: Albéniz: uit: Iberia -Rondeña en –Triana, van E. Granados: La maja dolorosa, van X. Montsalvatge: Cinco canciónes negras en tot slot van M. de Falla: Siete canciónes populares Españolas Meer informatie en kaarten/abonnementen via: www.jongemeesterswilp.nl

woensdag 8 november

Deel dit bericht