Archeologiedagen

Voorst- Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 juni vonden in heel Nederland de Nationale Archeologiedagen plaats. In dit weekend werden de ondergrondse sporen van ons verleden tot leven gebracht en het was een unieke gelegenheid om te ervaren wat voor interessants er allemaal in de Nederlandse bodem verborgen zit en zat. Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar in de gemeente Voorst een digitale activiteit georganiseerd: een podcast.

In de gemeente Voorst is recent een fantastische archeologische vondst gedaan: een vroegmiddeleeuwse zilveren Arabische munt. De munt is afkomstig uit de archeologische opgravingen bij de rondweg in Voorst. Hij zat verborgen in één van de emmers met grond die voor nader onderzoek was meegenomen door het archeologische onderzoeksbureau BAAC. Projectleider Christian van der Linde, zelf afkomstig uit Wilp, vertelt in een leuke podcast alles over deze bijzondere vondst en de reis die deze munt heeft afgelegd. De podcast duurt een kleine vijf minuten en is echt de moeite waard om naar te luisteren!

De podcast is te vinden op de website van de Nationale Archeologiedagen (www.archeologiedagen.nl) en op de website van Mijn Gelderland (mijngelderland.nl). Meer informatie vind je ook op www.voorst.nl.

woensdag 23 juni 2021

Deel dit bericht