Avondschilderfeest van Buitenschildergroep Kunstkring bij stadsstrand Meadows

De Worp- Op donderdag 15 augustus houdt de Buitenschildergroep van de Kunstkring een schilderparty aan het Deventer stadsstrand bij paviljoen Meadows vanaf 18.30 uur (verzamelen). Ook niet-leden en belangstellenden zijn uitgenodigd mits zij iets lekkers te eten en te drinken meenemen. Er wordt tot na zonsondergang geschilderd en onder het genot van de meegenomen hapjes en drankjes bespreken de deelnemers het werk met elkaar na.

Niet-leden zijn zeer welkom, maar als je mee wil doen is het fijn als je je even aanmeldt via sjaakcrezee4@gmail.com. Oprichter van de Buitenschilders, Sjaak Crezee weet het nog goed. ,,De eerste keer deden we zo’n avondsessie in oktober 2016. In de zomer schilderden we met een wisselende deelnemersgroep eens in de 2 weken op een donderdag overdags. Maar we wilden de ervaring om onder lastige omstandigheden in de avond te werken ook eens ondergaan. Dat hebben we geweten. Behalve dat het in oktober snel donker is, gaan de herinneringen vooral terug naar de temperatuur: het was megakoud! Het beeld staat hem nog voor ogen: dikke jassen aan, mutsen op, vingerhandschoenen aan. Maar het was o zo gezellig! Net als bij de ‘gewone buitenschilderdagen’ neemt elke deelnemer iets te eten of te drinken mee. Daarmee zijn we altijd ruim voorzien van proviand en drinken. Bovendien is iedereen welkom en kunnen mensen kennis maken met onze gezellige activiteiten.’’

Als extra is er ook informatie over het nieuwe culturele programma met cursussen, workshops en activiteiten. De brochure waar dit allemaal in staat is al verkrijgbaar, maar nog leuker is het om ook de open dag op zondag 25 augustus eens mee te maken. Die is dan bij de Kunstkring in Twello aan de Dorpsstraat 11A.

Maar eerst gaat de groep weer eens helemaal los in deze leuke schilderparty en dan nu in hoogzomer dus op 15 augustus op het Deventer stadsstrand bij Meadows.

woensdag 7 augustus

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws