Bekende snackbar in hartje Voorst sluit na 21 februari

Voorst- Wie in het dorp Voorst nog een patatje, frikandel, kroket of andere snack wil scoren, heeft daarvoor uiterlijk tot en met 21 februari de tijd. Die zondag staan Ellie en Marinus van den Berg voor de allerlaatste keer paraat voor klanten van snackcounter ‘t Hoekje.

Sinds maart 2000 runt het horeca-echtpaar uit Steenderen de karakteristieke snackbar met terras onder de bomen op de hoek van de Rijksstraatweg en Kerkstraat. Met hun vertrek komt er met recht een einde aan een tijdperk. De medewerkers van Ellie en Marinus weten dit al enge tijd.

“We hebben een heel leuke tijd gehad in Voorst, maar na 21 jaar is het mooi geweest. Marinus is anderhalf jaar geleden officieel al met pensioen gegaan en ik ben 65 jaar geworden. De afgelopen twee jaar waren zwaar. Eerst vanwege de herinrichting van de Rijksstraatweg en afgelopen jaar door corona”, zegt Ellie.

Kleinkinderen

Zelf verheugt de Steenderense zich op de mogelijkheid om straks andere dingen te gaan doen. Meer tijd kunnen spenderen aan haar kleinkinderen bijvoorbeeld. “Die kunnen straks wel geregeld bij ons komen logeren, dat was tot op heden niet mogelijk.’’

De snackbar en het perceel zijn eigendom van de familie De Weerd van het gelijknamige tentenverhuurbedrijf dat tegenover de snackbar is gevestigd. Griete de Weerd bevestigt desgevraagd dat ’t Hoekje binnen afzienbare tijd sluit.

Eetgelegenheid

“Wat er na de overdracht gaat gebeuren is nog niet geheel duidelijk. We zijn ons aan het beraden en aan het kijken wat de mogelijkheden zijn. Wij willen ook graag dat er een eetgelegenheid blijft in het dorp Voorst en zullen voor de invulling op deze locatie kijken naar verschillende opties. Over enkele weken zal daar waarschijnlijk meer duidelijk over zijn’’, laat Griete de Weerd weten.

Vanwege de lockdown is het voorlopig alleen mogelijk om eten af te halen bij ’t Hoekje. Klanten kunnen van tevoren bellen op telefoonnummer 0575-841197. Zij krijgen dan een tijdstip door wanneer zij hun bestelling kunnen ophalen.

woensdag 13 januari 2021

Deel dit bericht