Berry en Gerrie Nikkels 50 jaar gelukkig met elkaar

Twello- Het was vorige week woensdag, 2 augustus, een echte feestdag voor Berrie en Gerrie Nikkels-Wichman, zij waren die dag namelijk exact 50 jaar getrouwd. Wethouder H. v/d Sleen kwam het echtpaar namens de gemeente feliciteren met het gouden huwelijk.

Het echtpaar voelt zich echt bevoorrecht dat ze deze mijlpaal in goede gezondheid mogen beleven, maar ook dat ze dit kunnen doen met kinderen en kleinkinderen die lekker dicht in de buurt wonen.

Berrie Nikkels (73) is geboren en opgegroeid in Terwolde waar hij eveneens de lagere school bezocht en opgroeide. Een goede leerling zo bleek, want hij mocht naar de ULO in Deventer. Na zijn diploma te hebben behaald ging hij aan de slag als administratief medewerker bij o.a. de Vleescentrale, Coveco en Dumeco. Gerrie’s geboortedorp was Twello alwaar zij ook de lagere school doorliep om vervolgens een opleiding aan de Huishoudschool in Deventer te volgen. Na haar diplomering moest er gewerkt worden, dat deed ze een groot deel van haar leven bij bekende en gerenommeerde families in Twello.
Zo als gebruikelijk in de jaren 50-60, bestond het uitgaansleven nog niet uit disco en muziek evenementen bezoek, er werd vooral ontspanning gezocht op de wekelijkse dansavond in en rond Twello zoals de Buiten Sociëteit en de Harmonie. Maar ook de Smidse in Wilp hoorde in het rondje en het was hier dat de vonk over sloeg tussen Gerrie en Berrie. Maar het zou zeker nog een vijf tal jaren duren eer er getrouwd kon worden, want de toenmalige woningnood maakte het moeilijk om iets geschikte te vinden om te wonen. Maar uiteindelijk lukte het, in de Dernhorstlaan kwam er gedeeltelijke woning vrij waar beiden gebruik van konden maken. Later werd er verkast naar de Mozartstraat, toen zo’n 15 jaar geleden het appartementencomplex Poorte Duistervoorde werd gerealiseerd was het moment daar om kleiner en gelijkvloers te gaan wonen. Tot op de dag van vandaag hebben ze geen spijt van de genomen stap, ze vermaken zich hier opperbest en zetten zich met medebewoners in om het wonen daar tot een succes te maken. Zo is Berry b.v. bestuurslid van de VVE (Vereniging Van Eigenaren) en zorgt er mede voor dat alles reilt en zeilt. Maar er is meer dat hun leven vult, er wordt gewandeld en geregeld wordt het fietsenrek achter op de auto geplaatst om tochtjes te maken in provincies als Drenthe, Friesland en Utrecht. Lekker bezig blijven is het credo van het Gouden paar dat uitkijkt naar het huwelijksfeestje met kinderen en kleinkinderen dat over enig tijd gaat plaats vinden als de vakanties achter de rug zijn.

woensdag 9 augustus

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws