Bibliotheek Twello bloeddrukmeetpunt Hartstichting

Twello- Meet gratis uw bloeddruk tijdens de Mei Meet Maand. Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen elke donderdag en vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten bij de Bibliotheek in Twello.

Wat weet jij over je bloeddruk?
Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. De Bibliotheek in Twello ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Tijdens de Mei Meet Maand kunnen mensen hier onder begeleiding hun bloeddruk meten. Het meten is gratis.

Meten is weten
Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een hoge bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. De Bibliotheek in Twello is één van deze locaties.

Persoonlijk
Van 6 tot en met 28 mei kunnen mensen elke donderdag en vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur hun bloeddruk meten bij de Bibliotheek Twello. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Goed om te weten
U kunt gewoon binnenlopen bij de Bibliotheek. Een afspraak is niet nodig. Op Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag is er geen bloeddrukmeting.

woensdag 4 mei 2022

Deel dit bericht