Bloemendag op Hof van Twello

Twello- Een themadag over bloemen in je tuin, in het landschap, op je bord en als basis voor honing, remedies en therapieën. De opzet is Coronaproof, dus met extra ruimte en maatregelen! De toegang tot de dag en alle onderdelen ervan is gratis.

Programma

12.30 uur: presentatie “bloemen langs de IJssel en biodiversiteit in de uiterwaarden”, 30 minuten.

12.30 uur: workshop: kennismaken met 10 essentiële oliën. 45 minuten, maximaal 8 personen

13 uur: rondleiding in de Meentetuin: “schone bloemen telen”, 30 minuten

14 uur: workshop intuïtief werken met Florae bloesemremedies, 30 minuten, maximaal 8 personen, alleen voor volwassenen.

14.30 uur: presentatie “bloemen langs de IJssel en biodiversiteit in de uiterwaarden”, 30 minuten.

14.00 uur: workshop: kennismaken met 10 essentiële oliën. 45 minuten, maximaal 8 personen

15 uur: rondleiding in de Meentetuin: “schone bloemen telen”, 30 minuten

15.15 uur: workshop intuïtief werken met Florae bloesemremedies, 30 minuten, maximaal 8 personen, voor kinderen en volwassenen.

Van 12 – 17 uur doorlopend:

• bloemen tekenen voor volwassenen en kinderen.

• proeverij van drie verschillende theesoorten samengesteld met wilde bloemen, specerijen en wortels.

• demonstratie wilde bloemen schilderen met koffie. Gonnie de Weerd maakt verrassend mooie kunstwerken op basis van koffie. Ze biedt sinds kort workshops hierover aan op Hof van Twello, voor groepen en kinderfeestjes. Uiteraard met de in Deventer gebrande koffie van Ten have, die Hof van Twello schenkt.

• Informatie over en verkoop van bijen/insecten/vlinderplanten.

Het programma wordt verzorgd door:

Ellen Wagenaar, van stichting Wellness & aromatherapie is gediplomeerd aromatherapeut, masseur en schoonheidsspecialiste. Zij laat je kennismaken met essentiële oliën, verdampers, huidolie en haar boek eetbare schoonheid. Daarnaast verzorgt ze een workshop van ongeveer drie kwartier waarin je kennis maakt met etherische oliën. Natuurlijk kun je bij Ellen essentiële oliën en haar boek aanschaffen. www.stichtingwellness.nl

Laurette van Slobbe van Florae. Maak kennis met de Florae Bloesemremedies en probeer ze rustig uit. En proef de nieuwe theesoorten die Florae op de Bloemendag op de markt brengt. Verder ook informatie over eetbare wilde planten workshops, wilde planten huidolie en de twee boeken van Laurette. www.florae.nu

Bernadette Dijkstra teelt als Meentemoestuinder op Hof van Twello schone bloemen en heeft een vaste klantenkring opgebouwd met haar schitterende bossen verse bloemen en boeketjes van droogbloemen. Ze neemt je mee haar tuin in en vertelt hoe je zonder gif de mooiste sierbloemen kunt telen die goed op de vaas staan.

Marloes Bouwmeester is kunstenares en leert vandaag volwassenen en kinderen hoe ze bloemen kunnen tekenen. www.studio-lou.com

Cor Heidenrijk van agrarische natuurvereniging Veluwe IJssel Zoom (VIJZ) vertelt over bloemen langs de IJssel, agrarisch natuurbeheer en biodiversiteit in de uiterwaarden. www.VeluweIJsselzoom.nl

Gonny de Weerd is kunstenares die met koffie schildert. Ze maakt zelf de mooiste schilderijen en verzorgt voor diverse groepen (mini) workshops met deze techniek. Op de bloemendag zie je haar aan het werk met wilde bloemen. (www.gonnydeweerd.nl)

Yuri Koudriavtsev van Hof van Twello is een echte plantenkenner en imker. Piet Steffens is imker die zijn bijen op Hof van Twello heeft staan. Beiden kunnen je van alles vertellen over bijen- en insectenplanten, en er zijn mooie planten te koop.

En natuurlijk wordt er in de gerechten van de kleine kaart van de Hof op 13 september extra aandacht gegeven aan bloemen op je bord. Kom maar proberen!

Hof van Twello, Rijksstraatweg 17a, Twello. www.hofvantwello.nl

woensdag 9 september

Deel dit bericht