Brandweer Twello zoekt collega’s

Twello- Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers. Om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig. Brandweerpost Twello kan bijvoorbeeld nieuwe collega’s gebruiken. Op dinsdag 2 november organiseren we voor mensen die meer willen weten over maatschappelijke uitdaging bij de brandweer een online informatiebijeenkomst, aanvang 20.00 uur. Graag wel even aanmelden via brandweerposttwello@vnog.nl, dit in verband met het toesturen van de Teams link.

Uit de buurt

Gezocht worden vrouwen en mannen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en bij voorkeur ook werken in Twello. Er is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn. Dat is ook de reden dat er gezocht wordt naar bijvoorbeeld thuiswerkende mensen of mensen die in Twello werken en overdag van hun baas mogen uitrukken.

Vrouwen gevraagd

We komen steeds meer vrouwen tegen in de uitrukfunctie bij de brandweer, ook bij brandweerpost Twello. Vrouwen uit Twello worden dan ook nadrukkelijk gevraagd om te reageren. Ben je alleen overdag beschikbaar of werk je in ploegendienst? Ook dan ben je welkom.

Opleiding en voorbereiding

De brandweer biedt echter meer. Natuurlijk zorgt de brandweer voor een goede opleiding, zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken ontvang je een financiële vergoeding.

Aantrekkelijk voor werkgevers

Voor werkgevers is het ook aantrekkelijk om een of meer vrijwilligers in dienst te hebben. Op grond van de Arbowet is namelijk bepaald dat in elk bedrijf één of meerdere bedrijfshulpverleners aanwezig moeten zijn. Indien je de brandweeropleiding voltooit, lever je in die zin een positieve bijdrage aan de veiligheid binnen het bedrijf.

Meer weten?

Heb je na het lezen van deze informatie interesse om de collega’s in Twello te versterken of wil je meer weten of deze uitdaging? Kom dan naar de online wervingsbijeenkomst op dinsdag 2 november of kijk op www.brandweertwello.nl. Voor contact kun je mailen naar brandweerposttwello@vnog.nl.

woensdag 20 oktober 2021

Deel dit bericht