Buurt maken bij Foenix

Voorst- De buren van kringloopwinkel Foenix (de Benring) zijn allemaal uitgenodigd om op donderdag 7 april te komen ‘buurt maken’ tussen 15.00 en 17.00 uur.

Arjin Jans, directeur van Foenix kringloop & reintegratie, komt zelf uit Klarenbeek en hij vindt het buurt maken een goede gewoonte, een mooie manier om nader kennis te maken en het hoort er bij in een dorp. “Ook is het een mooie gelegenheid om misverstanden uit de weg te ruimen en om antwoord te geven op vragen zoals: wat komt er eigenlijk of wat doen jullie eigenlijk?”, aldus Jans. Tijdens de openingsdag op 3 maart kon al één misverstand uit de wereld worden geholpen. Een van de inwoners merkte op: “Mooie winkel maar daardoor is wel de prikpost (trombosedienst) uit De Benring verdwenen”, werd beweerd. Jans benadrukt dat de komst van Foenix daar niets mee te maken heeft.

De buren of andere belangstellenden krijgen antwoord op vragen over spullen brengen en halen.

Goed verkoopbare spillen kunnen gebracht worden in Voorst van dinsdag tot en met zaterdag tijdens de openingstijden. Apparaten met een stekker worden niet aangenomen en geen artikelen die te maken hebben met veiligheid zoals helmen, kinderautostoeltjes of paardrijcaps. “We weten immers niet wat er mee gebeurd is,” Joyce Broeren. Natuurlijk kan er ook geen klein chemisch afval worden ingeleverd. Foenix in Voorst is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 09.00-17.00 uur.

Broeren verzorgt onder andere de inrichting van de winkel in Voorst: “Continu wisselen van opstelling met dezelfde spullen of weer nieuwe, want er wordt goed verkocht. Ook het min of meer etaleren van de spullen doet het goed. Mensen zien zo combinaties van dingen die leuk bij elkaar staan en nemen dat dan ook mee”, aldus Joyce. In de kringloopwinkel in Voorst is ook veel kleding te koop en wat kleine meubelen en fietsen. Per dag werken er drie begeleiders en vier tot zes cliënten, dat varieert plus een paar vrijwilligers. Niet alleen bij de verkoop maar ook schoonmaken, het prijzen en uitzoeken van de artikelen en helpen aan de kassa.

Foenix is erg blij met de ruimte in De Benring, de eerste weken is er goed verkocht en de reacties waren zeer positief. Ook de bewoners van De Benring zijn blij, de sfeer is warm en de samenwerking met de woonzorgcooperatie is prima.

Foenix

De stichting Foenix is 35 jaar geleden opgericht en haalde toen onder andere goede spullen uit het grof afval. De stichting heeft twee doelen: hergebruik en re-integratie/participatie. Inmiddels zijn er 35 mensen in dienst die in de diverse vestigingen 750 à 800 mensen per jaar bedienen die hoofdzakelijk aan zich zelf werken. Foenix werkt samen met een twintigtal verwijzende instanties zoals Pluryn, ’s Heerenloo, Tactus verslavingszorg en justitie. Behalve de drie kringloopwinkels in Apeldoorn is er dus een winkel in Voorst en een brengpunt in Apeldoorn (Aruba 12). Het centrale telefoonnummer ook voor het ophalen van goederen is 055-5339482.

De kringloop aan de Vlijtseweg heeft een repair café en een lunchroom, aan de Molenmakershoek kunt u ook bruidsmode vinden en worden meubels geschilderd en opgeknapt en op Aruba 6 is de fietsenmakerij gevestigd.

Voor Voorst staan nog allerlei nieuwe plannen en wensen op stapel:

• Een innamepunt van fietsen voor reparaties en/of fietsenmakerij
• De mogelijkheid om een kopje koffie te drinken
• Een modeshow houden van de kleding met leerlingen/cliënten van ’t Hietveld en De Beele
• De haalbaarheid onderzoeken voor een warenmarkt bij De Benring (vis, kaas en groenten, streekproducten enzovoort.

Kortom Foenix is steeds met vernieuwing bezig. Zie ook www.foenix.nl

woensdag 4 april

Deel dit bericht