Carving Weekend en Keet-Games ‘Peppels in Voorst’

Voorst- In het weekend van Moederdag, 13 en 14 mei 2023, vindt in Voorst het eerste internationale carvingevent plaats in de zonneweide van Koffie- en Theehuis ‘t Momentje en het weiland van boerderij Groot Oerink van de familie Kloosterboer aan de Kerkstraat 29.

Carving Weekend
Carving is het met een kettingzaag maken van een houten sculptuur. Voorstenaren kennen allemaal topcarver en dorpsgenoot Thomas Weijenberg, beter bekend als Tommy Carving. Hij is samen met Henrie Kloosterboer van Groot Oerink de organisator van dit weekend waarvoor zich nu al vijftien deelnemers hebben opgegeven. Hierbij zitten buitenlandse en Nederlandse deelnemers, die zich allen stuk voor stuk tot de wereldtop mogen rekenen.

Op zaterdag 13 mei beginnen de carvers om 9.00 uur met hun vrije opdracht om van een levensgroot stuk populierenhout, ook wel peppel genoemd, een beeld te creëren. Er is bewust voor gekozen om het geen officiële wedstrijd te laten zijn, omdat de stemming tussen de deelnemers zo leuk mogelijk moet blijven.

Keet-Games
Rond 17.00 uur beginnen de 1e Open Voorster Keet-Games. Elke (zuip)keet kan zich hiervoor aanmelden om de strijd met elkaar aan te gaan en in een gemoedelijke sfeer te zien wie het beste, sterkste en slimste keetteam heeft. Omdat veel keetgangers op houten klompen - ook weer peppels genoemd - lopen, leent de naam zich voor beide delen van het weekend. Alle deelnemende teams zijn welkom op het knallende avondfeest dat zonder meer ‘keet-waardig’ wordt.

Roofvogelshow
Zondag 14 mei kunnen de carvers en keetleden die ter plaatse overnacht hebben bij Koffie- en Theehuis ’t Momentje aanschuiven voor een ontbijtbuffet. Rond 10.00 uur beginnen de kettingzaagkunstenaars met het zagen van het tweede houten beeld. ‘s Middags kunnen toeschouwers ook nog een mooie roofvogelshow bewonderen.

Op beide dagen van het evenement is er een minimarkt met een aantal leuke kramen. De entree is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid. Kortom, een weekend dat niemand wil missen. Dus noteer de datum en töt kiekes!

woensdag 11 januari 2023

Deel dit bericht