CDA lijstrekker voor Provinciale Staten spreekt op ALV CDA Voorst

Twello- Op donderdag 22 november sprak CDA lijstrekker Gerhard Bos op de algemene ledenvergadering van het CDA in de gemeente Voorst. Hij refereerde aan de grote uitdagingen voor volgend jaar omdat er voor de provincie, het waterschap en Europa verkiezingen zijn. De uitslagen zullen bepalen welke coalities mogelijk zijn.

Het CDA in Gelderland is net als CDA Voorst kritisch over de opening van Lelystad airport. Standpunt is dat Lelystad niet open mag voordat het luchtruim is herverdeeld en er dus geen lange vluchten op lage hoogte plaatsvinden.

Een ander belangrijk thema is de verduurzaming van de economie. Behalve het opwekken van duurzame energie moeten we niet uit het oog verliezen dat energiebesparing nog steeds kansen biedt. Het precies invullen met bijvoorbeeld zonne- of windenergie is een zaak van de gemeenten. Gebleken is dat dit in de gemeente Voorst, net als in veel andere gemeenten gevoelig ligt. Overigens lieten enkele CDA-leden horen dat zij van mening zijn dat er nadrukkelijker naar windenergie moet worden gekeken, omdat voor het opwekken van zonne-energie vrij veel ruimte nodig is.

Een ander aandachtspunt van de provinciale campagne betreft het Gelderse landschap, ook bekend van de reclamecampagne ‘’Gelderland levert je mooie streken’’. Het CDA staat voor het mooi en leefbaar houden van het Gelderse landschap en de daarmee verbonden mogelijkheden voor inwoners en toeristen om daarvan te genieten.

Al met al heeft het CDA met Gerhard Bos (de lange man op de foto, waarop verder de CDA (schaduw)fractie- en bestuursleden figureren) een gedreven politicus die vanuit de provincie de verbinding met de regio zoekt.

woensdag 5 december

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws