Collectanten Brandwondenstichting Twello gehuldigd

TWELLO.- - Afgelopen maandag werden in de brandweerkazerne een aantal collectanten gehuldigd omdat zij voor de 10e, 15e, 20e en/of 25e jaar zich hadden ingezet voor de jaarlijkse collecte. De plaatselijke collecte organisatoren maakten bekend dat de collecte in Twello dit jaar weer een groot succes is geweest. Er werd maar liefst € 4.950,00 opgehaald. De opbrengsten van de collecte stelt de Brandwonden Stichting in staat om haar werk voor mensen met brandwonden voort te zetten.

Ernstige brandwonden kunnen je hele leven op zijn kop zetten. Het medische traject, met tientallen operaties, duurt soms jaren. Daarnaast zijn er de verwerkingsproblemen van het vaak traumatische ongeluk. En tot slot zijn het vooral de ontsierende littekens die het leven van brandwondenslachtoffers moeilijk maken. Mensen met brandwonden worden vaak nagestaard, gemeden en soms niet voor vol aangezien. Daar moeten zij mee leren leven. De Brandwonden Stichting helpt hen daarbij.

Al meer dan 40 jaar voert de Nederlandse Brandwonden Stichting haar strijd tegen deze littekens. Dit doet zij op drie fronten: het voorkomen van brandwonden, het verbeteren van de behandeling (door onderzoek) en het bevorderen van de psychosociale nazorg en begeleiding. Dankzij de collecte kan de Nederlandse Brandwonden Stichting haar activiteiten voortzetten. De plaatselijke collecte organisatoren Mariet Linthorst, Hermien Veldhoen en Wil van Mourik danken alle collectanten en gulle gevers in Twello voor hun bijdrage aan ‘de strijd tegen de littekens’.

woensdag 30 oktober

Deel dit bericht