Conclusie na heerlijke Koningsdagshow in feesttent: Empe’s got (heel veel) Talent

Empe- Je hebt talentenjachten en talentenjachten, maar Empe’s got Talent behoort zonder twijfel tot de allerleukste van de wijde regio. In de feesttent van Oranjevereniging Empe stalen op Koningsdag ruim twintig verschillende acts stuk voor stuk de show. Door Rudi Hofman

De drie juryleden, Henk van den Brink, Marcel Driessen en Lian Westhoff, kwamen regelmatig bijna woorden tekort om te omschrijven hoe zeer zij genoten van de optredens. Volop genieten deden ook de trotse ouders, opa’s, oma’s en broertjes en zusjes van de artiesten die op het grote podium schitterden.

Smurfen
De superschattige en swingende openingsact zette meteen de toon. Circa vijftien fraai geschminkte kleuters uit groep 1 en 2 van de Isingsschool vertolkten het lied ‘De Smurfen Style’ en stalen de harten van iedereen in de op dat moment al goedgevulde tent. “Jullie zien er prachtig uit en er is heel veel aandacht aan dit optreden besteed”, loofde Henk de groep.

Als tweede was Roos van Dam aan de beurt. Zij zong live de grote hit ‘Hart Beat’ van Rein en Vàjen mee. Dat deed zij heel zuiver en zonder enige aarzeling. Jurylid Marcel zei na afloop, dat hij er ‘een beetje sprakeloos’ van was: “Ik heb diep respect voor jou Roos, dat je hier in je eentje staat te zingen.” Ditzelfde gold even later ook voor Tess van de Brink, die Jaap Rezema’s ‘Alles komt goed’ prachtig ten gehore bracht.

Tropische zwembadsfeer
Wat opviel tijdens deze editie van Empe’s got Talent was dat iedereen ontzettend zijn of haar best had gedaan om er met behulp van fraaie outfits en de meest uiteenlopende attributen écht iets van te maken. Zo hadden Mirre van de Brink en Renske Verheul bij hun nummer ‘Pizza en Ananas’ een echte pizza met ananas op het podium staan en zorgden Lise, Lynn, Nori, Norah en Indy voor een heuse tropische zwembadsfeer bij hun vertolking van Mart Hoogkamers knaller ‘Ik ga zwemmen’.

Crossmotor
Het enthousiasme spatte er bij alle deelnemers zichtbaar van af. De finale van de talentenjacht was een denderende verrassing: bekende Voorstenaar Henrie Kloosterboer kwam op een ronkende crossmotor de tent binnenrijden en stond even later met een aantal doldwaas uitgedoste kameraden ‘Annie uut de bochte’ te playbacken.

Daarna boog de jury - die aan de jurytafel gezelschap kreeg van een vriendelijke, bebrilde beer waarmee veel kinderen op de foto gingen – zich over de vraag welke artiesten en groepen in de verschillende categorieën een prijs hadden verdiend. Dit bleken er héél veel te zijn, vandaar dat we hier alleen de eersteprijswinnaars noemen: groep 1 t/m 4: Lize Mustert, Lynn Sijmons, Nori den Ouden, Norah Hemmink en Indy Rijpstra (‘Ik ga zwemmen’); groep 5 en 6: Duuk van den Brink, Alex Hendriks, Stan Stegerman, Armin Schotpoort en Steijn Angenent (‘Ik ben Kachel’) en groep 7 en 8: Djalyna Sneller, Tess van de Brink, Annemoon de Groot, Jolien Bennink en Ziva van de Brink (‘Lekker met de meiden’).

woensdag 4 mei 2022

Deel dit bericht