Coronatijd bij de vrouwen van Nu in Twello

Twello- Een lunch en een lezing van schaapherder Abbink, in groepen van maximaal 50 vrouwen, zijn afgelopen maanden veilig en prettig verlopen bij Brasserie-Restaurant Korderijnk. De groepsgrootte is inmiddels teruggebracht naar 30 personen. Het wordt nu lastig om 175 leden te bedienen. Besloten is om de afdelingsavonden in oktober en november te annuleren. Het bestuur is wel van plan om met alle vrouwen dit enerverend jaar af te sluiten met een mooie kerstviering. Gelukkig gaan wel (coronaproof) activiteiten door in kleinere groepen. Er wordt volop gewandeld en de tuinclubs blijven actief.

De culture commissie heeft meerdere activiteiten in petto. De cursus kunstgeschiedenis is met 30 enthousiaste dames opgestart. Kunsthistorica Ans Mansveld vult 5 bijeenkomsten met de volgende thema’s: Naïeve schilderkunst, Maria Magdalena, oude en nieuwe powervrouwen, - powermannen en vrouwelijke architectuur. In elke les worden topwerken onder de loep genomen.

Het afsluitend museumbezoek wordt uitgesteld naar 2021. Met meerdere kleine groepen wordt binnenkort de tentoonstelling “vilten wandobjecten en keramiek” van Kitty Korver in Galerie de Statenhoed bezocht.

75 jaar bevrijding is het thema voor een bezoek, onder begeleiding van een gids, aan het nieuwe informatiecentrum en de gerestaureerde Canadese Begraafplaats in Holten.

Niet alleen lokaal maar ook landelijke wordt t/m december een mooi digitaal programma van films, tentoonstellingen, documentaires en theatervoorstellingen voor alle leden aangeboden. Op deze manier wil Vrouwen van Nu ook de culturele sector steunen.

woensdag 14 oktober

Deel dit bericht