Cursus Portrettekenen- en schilderen bij Kunstkring in Twello

Twello- Als opvolger van de succesvolle workshop afgelopen jaar geeft Mientje Severin op verzoek wederom een driedelige cursus. Op drie opeenvolgende ochtenden op donderdag 7, 14 en 21 februari, van 9.30 tot 12.00 uur, neemt zij u voor €15,- mee in de wereld van het portrettekenen.

Iedereen die ervaring wil opdoen met portrettekenen- en schilderen kan nu zijn slag slaan. Een van de exposerende kunstenaars van de lopende expositie in de Statenhoed, wijdt u in de portretkunst in. Mientje Severin geeft een driedelig cursus.

Deze cursus begint met een kennismaking en wat theorie. Cursisten leren bij een aantal voorbeeldportretten wat de karakteristieke elementen zijn die een portret interessant maken. Daarna tekenen ze om te beginnen zelf een portret naar model met houtskool of krijt op papier. Er is een logische opbouw in de lessen. Pas in de laatste les komt het portretschilderen aan de beurt (zelf canvas meenemen). Belangrijk hierbij is leren kijken. Niet tekenen wat je denkt te zien, maar tekenen wat werkelijk er is! Het motto is steeds: kijken, kijken, kijken!

Wie een model meeneemt drukt de kosten van de cursus. Modellen die het leuk vinden te poseren, kunnen zich aanmelden bij Mientje.

Bij voldoende belangstelling krijgt de cursus een vervolg in oktober en/of in januari, februari, maart 2019. Plaats en tijd: Ateliers Kunstkring aan de Dorpsstraat 11 A in Twello van 10.00 - 12.30 uur

Kosten €15,- per persoon, inclusief materiaal, exclusief model. Vol is vol! Opgave en informatie ruim van tevoren, uiterlijk een week via 0571-273034 en via mail mientjeseverin@hotmail.com.

woensdag 30 januari

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws