CV De Lollebroek zorgt voor vernieuwend feest in de tent

Wilp-Achterhoek- Carnavalsvereniging de Lollebroek uit Wilp-Achterhoek gaat letterlijk voor feest in de tent. De vereniging zorgt volgend jaar tijdens de dagen van carnaval voor een grote tent tegenover Bosgoed. In samenwerking met familie Hommes van Restaurant Bosgoed gaat de vereniging voor vernieuwing door een veiligere, grotere ruimte te bieden voor de feestneuzen uit de omgeving.

Carnaval is niet weg te denken in Wilp-Achterhoek. De carnavalsvereniging, opgericht in 1971 is tot stand gekomen in café Bosgoed. Hierdoor is de vereniging onlosmakelijk verbonden aan het restaurant. Vanaf 1974 werd de optocht georganiseerd, die eindigde bij Bosgoed. In 1976 doet het majorettekorps zijn intrede. Na de optocht op zondag werd steevast de prijsuitreiking verzorgd in de tent, aangezet bij het restaurant, waarna het feest losbarstte.

Mede door vernieuwing in de Raad van Elf, het bestuur en de (jeugd-)leden heeft CV de Lollebroek in samenwerking met Bosgoed het plan aankomend carnaval een grote tent op de parkeerplaats tegenover het restaurant te plaatsen. De tent moet er voor zorgen dat het programma op zondag nog beter verloopt dan voorgaande jaren. Tijdens de prijsuitreiking van de wagens werd er afgelopen twee jaar uitgeweken naar een buitenpodium, simpelweg omdat de bijgezette tent aan Bosgoed het aantal bezoekers van zowel de optocht als de wagenbouwers onvoldoende plaats kon bieden. Ook was er geen podium in de tent waardoor de prijsuitreiking niet naar de wensen van de organisatie kon verlopen. De nieuwe, grote tent tegenover het restaurant moet hier oplossing voor bieden. Doordat de voorkant volledig open is, is de tent makkelijk toegankelijk voor zowel de leden van de carnavalsverenigingen, wagenbouwers en bezoekers met kinderen. Hierdoor is er plaats voor iedereen. Het café en het restaurant zullen geen dak meer bieden, alles is centraal aan de overkant. Met eettentjes, voldoende parkeerruimte en een nieuwe indeling is er des te meer plek voor de carnaval liefhebber.

Niet alleen de grootte van de tent is een verfrissende verandering van CV de Lollebroek. Ook organiseren zij komende carnavalseditie voor het eerst op vrijdagavond een feest voor o.a. de wagenbouwers, oud-prinsen en buren. Idee is een ‘voorgloei’-avond en -sfeer te creëren. Het volledige programma, inclusief het doorlopende programma voor alle leeftijden op zaterdag en natuurlijk de optocht van zondag, wordt binnenkort bekend gemaakt. Wat we zeker weten? CV de Lollebroek gaat met volle energie de carnaval tegemoet en maakt er een knalweekend van, tijdens de dagen van carnaval in het weekend van 9, 10, 11 en 12 februari. Meer info? Kijk op www.cvdelollebroek.nl .

woensdag 29 november

Deel dit bericht