Daniël de Brouwerschool ontvangt predicaat Excellente School

Wilp- Een ereboog van ballonnen, taart én voor alle leerlingen en het personeel een cadeautje. Het was vorige week feest op de Daniel de Brouwerschool. De school vierde feest omdat zij wederom het predicaat Excellente School heeft ontvangen.

Scholen kunnen zich zelf aanmelden voor het predicaat, dat door het Ministerie van Onderwijs is ingesteld als onderdeel van een actieplan om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. Een onafhankelijke jury heeft de scholen bezocht en beoordeeld. De jury hanteert criteria waaraan een excellente school moet voldoen. Ze hecht aan een excellente onderwijskwaliteit. De jury heeft de scholen die het predicaat verdienen voorgedragen aan Inspecteur-Generaal van het Onderwijs. In totaal ontvingen dit jaar 79 scholen voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs het predicaat excellent.

De Daniël de Brouwerschool is trots en blij dat ze twee van deze predicaten, één voor het SO en één voor het VSO, hebben ontvangen. De Daniël de Brouwerschool is een Katholieke school voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen en staat op Landgoed de Lathmer in Wilp. De school staat voor weloverwogen onderwijs vanuit zorgvuldigheid en betrokkenheid met het doel elke leerling excellent voor te bereiden op zijn of haar toekomst.

woensdag 6 februari

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws