De eerste (gratis) regentonnen zijn binnen

Twello- Vorige week is de eerste zending regentonnen bij het bedrijf Verkoop Service Veluwe b.v. gearriveerd. Het aan de Koppelstraat gevestigde bedrijf gaat zich, in opdracht van de gemeente, bezig houden met de afhandeling en bezorgen van de regentonnen.

Hergebruik regenwater een ‘must’
Men raakt er steeds meer van overtuigd dat hergebruik van regenwater noodzakelijk is. Het voorkomt in belangrijke mate de uitdroging van de grond. Toeval of niet, het is juist in deze periode van extreme droogte dat er zorgvuldig om moet worden gegaan met water. Door een groots opgezette actie spoort de gemeente Voorst haar inwoners aan hieraan mee te werken. Doel van dit alles is om het hemelwater niet in het riool te laten weglopen. Daarvoor zijn er allerlei mogelijkheden in omloop, een ervan is bijvoorbeeld het plaatsen van een regenton, voor andere opties zie www.voorst.nl/afkoppelbijdrage.

Tijdelijke regeling
De speciale regeling duurt tot en met 30 september, daarna zijn de reguliere voorwaarden weer van kracht. Een aanvraagformulier en aanvullende informatie is te vinden op www.voorst.nl/afkoppelbijdrage. Men kan kiezen uit de gratis groene regenton van kunststof of een eikenhouten ton, hiervoor geldt een eigen bijdrage van 60 euro. Henk Nikkels en Eibert Stufken van Verkoop Service Veluwe b.v. gaan de komende weken aan de slag om de regentonnen bij de aanvragers af te leveren.

woensdag 8 augustus

Deel dit bericht