De Kunstkring presenteert nieuwe groepsexpositie met schoonheid als energiebron

Twello- Ronddwalend via een looproute door galerie De Statenhoed voel je de ‘’energie’’. De nieuwe expositie die te bezoeken is op vrijdagmiddag en zaterdagmiddag is vrij toegankelijk. Het werk en de materialen zijn geweldig divers en ook nog te koop. Puur genot voor de ogen. Ook als je je verloren hebt gevoeld in deze vreemde en voor sommigen eenzame tijd in hun leven. Dan ga je iets doen waar je gelukkig van wordt. Dat kan binnen, maar ook buiten. Bijvoorbeeld beeldhouwen of schilderen, mozaïeken, fotograferen enzovoort. Creatief bezig zijn is in ieder geval goed voor de mentale gezondheid. De schone kunsten geven energie!

Dus de kunstenaars van de Kunstkring hebben niet stilgezeten. En ook nu zijn de ateliers – zij het in een kleiner groepje – weer bevolkt. Maar ook velen hebben thuis hun ateliers. Op de website en op Facebook van Kunstkring Voorst zijn er al zeker zeven ateliers online te bezoeken. U kunt via de filmpjes kennis maken met een deel van de kunstenaarsleden.

Maar voor de fysieke kunst hebben nu ook de Buitenschilders (die het spits afbeten met hun expositie na de heropening) plaats gemaakt voor nieuwe, mooie dingen. Onder het motto Het Nieuwe Normaal bracht kunstenares Marijke van Munster een beeldje in, voorstellende een vrouw met een sjiek mondkapje. De dame lijkt wat timide. Of dit echt het nieuwe normaal gaat worden? Daar pal achter hangt een olieverfschilderij van Neletta van Heuven waarop we een voorstelling zien van een trapezedame die van het ene schommeltje naar het andere zweeft. Een pure tegenstelling? Maar wel een die lucht en energie geeft.

In ieder geval blijft het voor alle kunstenaars die hier hun mooie werk exposeren in de vorm van schilderijen, tekeningen, sculpturen, keramiek, glaswerk en mozaïek belangrijk om naar hun creatieve stem te luisteren. Galerie De Statenhoed toont dat ondanks de diversiteit en het nieuwe normaal kunstenaars enorm met elkaar verbonden zijn en dat gevoel gunnen zij de kijker ook.

Tot slot kunt u na afloop een drankje bij de bar halen en bij droog weer op het terras nuttigen. Voldoende reden voor een fietstochtje richting de Dorpsstraat 11 A in Twello. Onze agenda kunt u volgen op de website www.kunstkringvoorst.nl Informatie over vriend- en of lidmaatschap ook. Openingstijden juli: vrijdagmiddag van 1500 uur tot 1800 uur en zaterdagmiddag van 1400 uur tot 1700 uur.

woensdag 8 juli

Deel dit bericht