DeDae danst voor de aarde. ‘De aarde is een JIJ.’

Voorst/Empe- Alles wat aandacht krijgt, gaat groeien en dus stelt DeDae de aarde centraal. DeDae danst de verbinding met de aarde: de seizoenen, het weer, de bodem, de regenworm, de levens- en groeikrachten en toont ook de verstoring en uitbuiting van het verdienmodel.

Dat is de boodschap: onze dierbare aarde vraagt aandacht, vraagt menselijke en creatieve verantwoordelijkheid.

DeDae staat voor Dutch Eurythmy Dance Ensemble. Het is een groep van zes jonge getalenteerde euritmiedansers met in het dagelijks bestuur Gia van den Akker en Roos Naves. Zij laten zich leiden door het ritme van nu en morgen, ze bewerken actuele thema’s, maken producties en ontwikkelen workshops voor verschillende doelgroepen.

Komende tijd bezoekt het ensemble met hun performance en workshop ‘Aardedans’ boerenerven, dansen met de bezoekers en de boeren en maken door de dans ons respect en liefde voor de aarde voelbaar.

Dans, tekst, muziek, zang en beeld gaan in elkaar over: Teksten uit ‘Broze Aarde’ van Antjie Krog, een fragment uit de proloog ‘Iets met Boeren’ van Peter Dictus/Bureau Pees, toespraak van Roos Saat voor de Rabobank; muziek van Vivaldi/Richter, Agnes Obel en Nynke Laverman bewerkt door Annie Tangberg.

Agenda onder meer:

• Zondag 21 mei op de Zonnegaard in Voorst 18.30 uur workshop, 19.30 uur performance

• Vrijdag 16 juni op de Hommelhoeve in Empe om 18.30 uur workshop, 20.15 uur performance

Voor meer informatie neem contact op met zakelijk coordinator Roos Naves via roos@dedae.nl of 0629192769.

woensdag 8 maart 2023

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws