Diamanten paar Diny en Ab Fridrichs

Deventer- Het echtpaar Diny en Ab Fridrichs prijst zich gelukkig dat ze vorige week donderdag hun 60 jarig huwelijkfeest mochten vieren. De kinderen Lars en José waren er ondanks de beperkend coronamaatregelen toch in geslaagd om er voor hun ouders een onvergetelijke dag van te maken. Ook de burgemeester van Deventer liet zich niet onbetuigd en kwam het diamanten paar namens de gemeente feliciteren.

Het was 1 oktober 1960 dat Diny, geboren in Wilp en Ab, die het levenslicht zag in Terwolde, het Twellose gemeentehuis betraden om in de echt verbonden te worden. Dit, zoals destijds gebruikelijk was, na een verkeringtijd en een officiële verloving. Na hun trouwen ging het stel een woning betrekken in de Bleekstraat te Deventer alwaar ze tot 2009 verbleven. Voor veel inwoners van Deventer zullen ze beslist geen onbekenden zijn, dit mede door hun werk als employee bij de GEB en de Verkadewinkel (Chocolaterie en Koekjes). Een appartement op de Keizerslanden werd hun volgende bestemming, hier hebben ze het uitermate naar hun zin. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: de overkant van de IJssel blijft toch lokken. Geboren en getogen in deze contreien en daarbij de vele herinneringen maken het volgens zoon Lars dat ze bijna wekelijks in Twello te vinden zijn voor b.v. boodschappen, een bezoekje aan de markt, ontmoetingen met talloze bekenden en . . . niet te vergeten: om bij te blijven door het Voorster Nieuws te halen.

De 60 huwelijks jaren hebben het echtpaar veel gebracht. Naast hun werkzame leven met tijd voor andere zaken als vissen, handwerken om maar enkele te noemen en de vele vakanties aan met name de kust, werden ze verrijkt met een zoon en een dochter. Die zorgden weer voor 4 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Een rijk bezit volgens Diny en Ab die met het hele stel in een Twellos etablissement afgelopen zaterdag nog eens de puntjes op de i hebben gezet en vooruitblikten op nog vele jaren samen.

woensdag 7 oktober

Deel dit bericht