Diamanten paar Kamphuis gaat rustig door…

Terwolde- Het echtpaar Steven en Annie Kamphuis-Noordkamp heeft vorige week in Terwolde haar diamanten huwelijksfeest gevierd. Een mijlpaal die niet zovelen mogen beleven, maar de beide echtelieden zijn duidelijk van plan om in hun eigen tempo er nog een mooi vervolg aan te geven. Burgemeester Penninx van de gemeente Voorst kwam het paar feliciteren met deze dag en wist in no time bij beide echtelieden het verleden weer levendig te maken. De relatie is, zoals dat in het verleden zo vaak gebeurde, tot stand gekomen tijdens de kermis. Na jaren samen optrekken, kon er eindelijk getrouwd worden en die dag, die pas gisteren leek, blijkt nu al weer zestig jaar geleden. Het echtpaar heeft, zoals dat gebruikelijk is, de nodige ups en downs gekend, waarbij het verlies van een zoon door een noodlottig ongeval er absoluut het hardst inhakte.

Het paar heeft in de loop van de tijd een aantal opmerkelijke passies uitgeoefend. Natuurlijk weten alle oudere dorpsgenoten dat beiden in het verleden toonaangevende kwekers van dahlia’s en fuchsia’s waren. Dat zij in beide categorieën ooit Nederlands kampioen zijn geweest is al minder bekend, maar dat zij ook enkele nieuwe dahlia rassen hebben ontwikkeld, waarvan o.a. de variëteit “de Woldermarck” op de markt is verschenen is toch maar bij weinigen blijven hangen. Steven Kamphuis vindt het jammer, dat “de Woldermarck” dahlia inmiddels niet meer in het verkoopsegment gevonden wordt. Mooi is het dat beide echtelieden in de loop der jaren hun passie voor bloemen en planten (ook eetbare) hebben gedeeld. Waar in het verleden Steven in het groeiseizoen het voortouw nam en Annie trouw volgde met aanvullende werkzaamheden, zijn tegenwoordig de rollen min of meer omgekeerd, maar één ding is onveranderd, de tuin ligt er nog altijd spic en span bij. Een andere grote drive van het paar is de sportvereniging Terwolde en dan met name de voetbalafdeling. Waar zij jarenlang aan de Everwijnstraat hebben gewoond, met uitzicht op velden en kantine, kortom het hele reilen en zeilen rond de sportvereniging, wonen zij nu al weer geruime tijd aan de andere zijde, inderdaad van de velden van de club. Bij wedstrijden hoeven zij niet aan de lijn te staan, vanuit hun raam hebben zij breedbeeld zicht op alle acties op het veld.

Beide echtelieden zijn gezegend met drie kinderen, waarvan er één zoals gemeld, jaren terug is verongelukt. Daarnaast komen zes kleinkinderen en inmiddels twee achterkleinkinderen het leven van opa en oma levendig houden. Annie Noordkamp is geboren in Hengforden bij Olst, terwijl de wieg van Steven Kamphuis op de Blankemate in Nijbroek stond. Steven is na enkele jaren grotendeels in Welsum opgegroeid en na hun huwelijk hebben zij op verschillende plaatsen in Terwolde gewoond. Steven heeft gewerkt in de coöperatieve zuivelfabriek in Terwolde, totdat daar de deur dicht ging. Hij had als melkontvanger veel contact met allerlei mensen uit de regio en bleef, prater als hij was en is, goed op de hoogte van alles wat er in de omgeving speelde. Thuis kon er eigenlijk niet zoveel mis gaan leek het, want Annie is meer dan 25 jaar actief lid geweest van de Terwoldse afdeling van de EHBO, een vereniging die hen óók nog steeds zeer na aan het hart ligt.

woensdag 3 juli

Deel dit bericht