DIPLOMA UITREIKING VELUWS COLLEGE TWELLO

Twello- Tweeënzeventig leerlingen van het Veluws College Twello ontvingen afgelopen week hun welverdiende diploma tijdens een aangepaste diploma uitreiking op school. Onder grote belangstelling van medewerkers van de school en hun ouders werden alle geslaagden in het zonnetje gezet. Rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM en de anderhalve meter maatregelen wist de school er toch een bijzonder feestje van te maken. De school organiseerde een ‘walk-through’ voor de geslaagden.

Spreekstalmeester Dick Bandringa heette ze één voor één welkom in de omgebouwde aula van de school. Door een haag van trotse ouders en medewerkers van de school kwamen de geslaagden in groepjes van zes de aula binnen. Dit keer geen massale bijeenkomst met een overvolle aula vol geslaagden en bezoekers, maar elk kwartier een nieuwe groep leerlingen. Op weg naar de ondertekening van het diploma en het definitieve slotakkoord van vier jaren Veluws College Twello. Stralende gezichten bij geslaagden, medewerkers en ouders, flitsende camera’s, gejuich … voor elke leerling werd het een persoonlijk feestje.

De mentoren van de vierdeklassers, Debbie Stojancic, Hanneke Engbers en Ellen Mollema, hadden zich in feestelijke kleding gestoken en ontvingen hun pupillen in een aula vol ballonnen en slingers. Elke leerling werd meegenomen naar een eigen tafel, waar een map gevuld met het diploma, cijferlijst en certificaten klaar lag. Wachtend op de finale handtekening, waar de geslaagde lang op had kunnen oefenen. Immers, voor veel kandidaten was het al langer duidelijk dat het diploma behaald was. In dit bijzondere examenjaar rondden de leerlingen hun examen enkel met een schoolexamen af. Er was dit keer geen centraal eindexamen; geen zwetende en zwoegende leerlingen in een examenzaal. Geen examenspanning na een centraal examen, waarbij je tot het laatste moment niet weet of je het jaar succesvol afgesloten hebt. Dit keer was alles anders. Het diploma is echter niet minder verdiend.

In de map vond elke leerling ook een schrijven van de mentor. Voor elke leerling was er een persoonlijk verhaal van de mentor om in alle rust terug te lezen. Na controle van de gegevens op het diploma volgde de ondertekening, waarbij de ouders als echte paparazzi het moment wisten vast te leggen. Er werden veel foto’s gemaakt. Met de kaken stram van het lachen ondergingen alle kandidaten dit bijzondere moment. Nog een foto, nog een foto en maar blijven stralen.

De leerlingen werden na dit officiële moment meegenomen naar een deel van de aula waar drie docenten een persoonlijk lied uitvoerden. Marcella Scheper, Bert Jansen en Gerben Schipper maakten op de melodie van ‘Zeventien miljoen mensen’ een nieuwe tekst, waarin extra waarde aan het diploma werd gegeven. Zichtbaar was dat veel leerlingen (en hun ouders) door de tekst geraakt werden. Hier en daar kwam een klein traantje tevoorschijn.

Aansluitend was er een fotomoment van de geslaagden, voorzien van een graduation-cap, met hun ouders en werd een presentje door de ouderraad van de school uitgereikt. De caps gingen de lucht in, waarna alle geslaagden met hun begeleidende ouders via de ‘gouden’ uitgang het schoolgebouw verlieten. Allemaal met een feestelijke roos in de hand, uitgereikt bij het verlaten van het Veluws College Twello.

Zo werd het uiteindelijk ook in de aangepaste omstandigheden een warme, persoonlijke en feestelijke diploma uitreiking. De leerlingen konden met een goed gevoel hun schoolloopbaan op het Veluws College Twello afsluiten. Een gelukwens voorzien van hoop op een succesvolle vervolgopleiding is zeker op zijn plaats.

woensdag 8 juli

Deel dit bericht