Dirigente Alike Jonkman; “Deze opzet heeft de toekomst!”

Muziekvereniging Ons Genoegen kan zeer tevreden zijn over hun Belevingsconcert van zaterdag 9 november jl. Het concert was de muzikale afsluiting van het project ‘Behoud Muziektent Terwolde’, dat een jaar geleden startte. Orkest, DJ Jarno en Zangvereniging Eendracht verzorgden een non-stop programma, waarbij het publiek zelfs werd uitgedaagd om de schoenen uit te doen alsmede af en toe de ogen te sluiten. ‘Doe alsof je thuis bent’ was het credo. Beleving alom en voor wie toch vooral wilde zien wat er gehoord kon worden, kreeg een prachtige lichtshow cadeau. Het resultaat? Een kort en krachtig muzikaal programma dat in één adem werd beleefd, met een grote diversiteit aan muziek. “Deze opzet heeft de toekomst” aldus dirigente Alike Jonkman na afloop van het concert. Daarmee doelt ze op het compacte programma met een uiteenlopend repertoire, waarbij een concertbezoek niet langer een avondvullend programma zal zijn.

Ruim tienduizend euro voor renovatie muziektent

“Wij hebben ons best gedaan om het kapitaal te laten groeien!” aldus Jos Bosch. Samen met zijn collega en mede-initiatiefnemer Connie van Mourik-de Graaf kon het duo aan interim voorzitter Tom Korderijnk een cheque aanbieden van ruim tienduizend euro. Hoewel het concert de muzikale afsluiting is van het project Behoud Muziektent Terwolde, zitten de werkzaamheden er nog niet op voor Connie en Jos. “We hebben nog heel veel steentjes die verkocht moeten worden” aldus Connie en de verkoop daarvan zal dan ook in 2020 verder gaan.

Unieke kalender

Een andere actie welke nog geld moet gaan opleveren, is de verkoop van de unieke kalender. De eerste kalender werd tijdens het concert uitgereikt aan de bedenkster ervan, Ans Tiemens. De jaarkalender 2020 is volledig in eigen beheer tot stand gekomen, waarbij diverse fotografen de beelden hebben vastgelegd. Iedere maand is voorzien van een prachtige, ludieke foto welke kenmerkend is voor de muziekvereniging. Daarbij een knipoog naar de activiteiten, waar de zaken soms andersom worden uitgebeeld. Voetballen met de saxofoons, een dure bas bij het oud-ijzer en slagwerkinstrumenten in de frituurpan van de oliebollen.

De renovatie kan beginnen!

Het dorp Terwolde gaat, zodra de weersomstandigheden het toelaten, met eigen ogen zien hoe de renovatie van de muziektent gaat verlopen. Doordat de acties om geld binnen te halen door blijven lopen, is er naar verwachting, aanvang volgend jaar ruim 14 duizend op de bankrekening. Daarnaast zijn diverse aanvragen voor subsidies de deur uit. Daarmee is vooralsnog een voldoende kapitaal aanwezig om met de start van de renovatie te beginnen. ‘Wanneer de steigers er staan, zal dat ook motiverend werken voor onze sponsoren’ aldus Connie en Jos, welke onvermoeibaar lijken in hun acties. Ze kunnen éven een stapje terug doen en op adem komen, want de muziekvereniging neemt nu het stokje van hun over voor wat betreft de verkoop van steentjes en kalenders.

Voor wie de kalender of steentjes wil bestellen, kan contact opnemen via behoudmuziektent@onsgenoegen.nl of via een van de leden.

woensdag 20 november

Deel dit bericht