Echtpaar Jo en Gerrie Meijerink 50 jaar bij elkaar

Klarenbeek- Het echtpaar Jo Meijerink en Gerrie Hissink waren vorige week vrijdag 50 jaar getrouwd, een mijlpaal die werd gevierd met kinderen, kleinkinderen en kennissen.

Jo Meijerink woont al sinds zijn geboorte aan de Zutphenseweg en Gerrie ’s geboortegrond ligt aan de Oude Broekstraat. Hier groeiden ze op en brachten hun kindertijd door, de lagere school werd resp. bezocht in Klarenbeek en Wilp-Achterhoek. Na hun trouwen, in 1967, werd er ingetrokken bij de ouders van Jo die een melkveebedrijf runden en gingen aldaar aan de slag. Het huwelijk werd verrijkt met 2 dochters en 2 kleinkinderen, die gelukkig het ouderlijk huis met grote regelmaat weten te vinden.

Voor Jo en Gerrie elkaar leerden kennen bracht Jo zijn militaire diensttijd door bij de Geneeskundige Troepen, een ervaring die hem in het latere leven nog al eens van pas kwam, zo laat hij weten. Gerrie heeft zich de ‘kookkunst’ eigen gemaakt door haar werkzaamheden in de keuken van het toenmalige Groot Schuilenburg, waarin ze dagelijks voor zo’n 1100 personen de ‘pot’ verzorgde. Na hun huwelijk slokte het melkveebedrijf (bijna) al hun tijd op. Werken was het credo en niet meer te vergelijken met de huidige gemechaniseerde omstandigheden. In de spaarzame vrije tijd konden ze toch nog wat verstrooiing vinden in een hobby die hun na aan het hart lag. Zo bezocht Jo wekelijks als Bugel speler de Harmonie in Klarenbeek en Voorst. Later kon hij als wichelroede loper zijn tijd vullen, van heinde en ver wist men zijn kwaliteiten op dit specifieke gebied te waarderen. Gerrie had van huis uit de borduurkunst meegekregen, hetgeen ze tot op de dag van vandaag nog steeds beoefent o.a. bij Welfare van het Rode Kruis. Ook de tuin rondom het huis wordt door haar onderhouden en krijgen bloemen en planten alle aandacht. En niet te vergeten de zorg voor een drietal pony’s waarvan er een al 25 jaar in hun bezit is en de twee andere ook al 10 jaar het leven veraangenamen en hun veel genoegen verschaft. Al deze activiteiten moeten helaas op een lager pitje worden gezet wegens afnemende gezondheid van Jo (83).
Toch voelen ze zich echt thuis aan de Zutphensestraat, een plek die ze voor geen goud willen inruilen. Vanuit hun woonkamer hebben ze dan ook een riant uitzicht over de uitgestrekte weilanden en de verkeersweg ligt dermate ver weg dat ze daar geen hinder van ondervinden. Ze genieten ’s zomers onder de grote beukenbomen, die als natuurlijke parasol fungeren en zien tientallen zwaluwen heen en weer vliegen die onder de nok van het huis en in de oude schuur jaarlijks hun kroost groot brengen. ‘’Het is fijn om hier te zitten, om ons heen te kijken en te genieten van de welverdiende rust’’, zo geeft het Gouden paar aan.

woensdag 5 juli

Deel dit bericht