Echtpaar Schilderman 60 jaar gelukkig met elkaar

Twello- Het echtpaar Jo Schilderman en Hermien Elizen waren afgelopen maandag 60 jaar getrouwd, deze diamanten mijlpaal werd de dag ervoor 'groots' gevierd met een druk bezochte receptie en een heerlijk etentje voor familie, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Jo is geboren in Diepenveen en zijn Hermien had als geboorteplaats Wilp-Achterhoek. Het nu 60 jarige echtpaar leerde elkaar kennen tijdens een van de vele dansavonden die plaats vonden in het toenmalige café De Zon in Twello. Na een 4-jarige verkeringstijd stapten ze in het huwelijksbootje, waarna het huwelijk werd verrijkt met 4 kinderen, 10 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Met deze rijke oogst zijn ze bijzondere ingenomen, temeer ook daar ze allemaal redelijk in de buurt wonen. Omdat Jo nog steeds auto rijdt, (pas weer het rijbewijs verlengd) worden er regelmatig bezoekjes aan de kinderen gebracht in b.v. Apeldoorn, Deventer en Wijhe, maar ook de kinderen weten hun ouders te vinden in het Twellose.

Sinds de nieuwbouw van appartementencomplex Beekzicht een feit is wonen Jo en Hermien tot volle tevredenheid in hun nieuwe onderkomen. Na hun werkzame leven in Deventer, waar ze in de Driebergenbuurt een kruidenierswinkel runden, en de zorg voor het opvoeden van hun kinderen hadden, trokken ze zo’ n kleine 30 jaar geleden naar Twello. Hier kregen ze de tijd om zich bezig te houden met zaken die het leven veraangenamen zoals tennissen, fietsen, wandelen en op vakantie gaan. Jo moest vanwege de verhuizing zijn grote hobby, modeltreinen, opgeven. Het bouwen van huisjes, aanleggen van rails en de bijbehorende techniek was zijn lust en zijn leven. Hij heeft dan ook menig avondje op zolder doorgebracht, volgens Hermien.

Afgezien van enkele kleine ongemakken staan beiden nog volop in het leven, ze doen alles nog samen. Het huishouden wordt onder elkaar verdeeld en af en toe wordt er een beroep gedaan op de kinderen. En zegt Jo: “Boodschappen doen kan lekker kort bij, alleen als Hermien b.v. een pak koffie gaat halen dan duurt nog wel eens lang, want in de super komt ze altijd wel iemand tegen voor een praatje. Door zo lang in een dorp te wonen leer je veel mensen kennen en zeker zoals wij die een zekere leeftijd bereikt hebben en ook nog eens 60 jaar getrouwd zijn’’

woensdag 31 januari

Deel dit bericht