Eerste E-bike training 55+ een succes

Twello- Donderdag 24 april vond de eerste E-bike training voor 55+ plaats. Tijdens de training kregen de deelnemers uitleg over de verschillende E-bike’s, werd het geheugen opgefrist met verkeersregels en stond er na de middag een praktijk gedeelte op het programma. De E-bike training is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Voorst en een samenwerking tussen Mens en Welzijn Voorst, Veilig Verkeer Nederland (afdeling Voorst) en Profile Hafkamp.

Aranka Bosch van Mens en Welzijn Voorst kijkt tevreden terug op de eerste training. Het was voor ons moeilijk in te schatten hoeveel deelnemers er zouden zijn maar met 22 zijn wij zeker tevreden. Tijdens het ochtend programma werd de theorie behandeld. Olaf Bevers van Profile Hafkamp nam de verschillende E-bike systemen door en gaf uitleg waar je op moet letten bij het aanschaffen van een E-bike. Volgens Olaf is het testen van de fiets hierbij het belangrijkste aspect.
Sjaak van Meijgaarden van Veilig Verkeer Nederland nam, aan de hand van verschillende foto’s van verkeerssituaties, de verkeersregels door. Dit bleek soms toch moeilijker dan gedacht. Volgens Sjaak begint veiligheid bij jezelf!!
Na de lunch, die werd aangeboden door Profile Hafkamp konden de deelnemers buiten het tweede deel van het programma volgen. Op een parcours kon worden getest hoe behendig men was met de eigen E-bike. Ondertussen bekeken Ronald en Annemieke Hafkamp of de fietsen goed waren afgesteld en gaven zij tips over het gebruik van de fiets. Binnen kon men bij opticien Oogwereld Jos de ogen laten testen en bij audicien Beter Horen de oren. Deze zintuigen zijn onmisbaar om je veilig in het verkeer te bewegen. Ter afsluiting mochten de deelnemers een toets maken waarna iedereen een certificaat en een tasje met inhoud mee naar huis kreeg. De reactie’s na afloop waren prima, “Veel geleerd”, “Mensen waren erg enthousiast en het was een gezellige dag”, “ Wist vooraf niet precies wat ik er van moest verwachten, maar ik heb vandaag veel geleerd!” Voor de organisatie is het nu tijd om te evalueren en te kijken of en wanneer er een volgende training aangeboden kan worden.

woensdag 30 april

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws