Enthousiast concert leerlingen De Wiekslag Voorst

Voorst- .- Voorst daar zit muziek in! De kinderen van groep 3, 4 en 5 van basisschool De Wiekslag hebben voor een volle zaal laten horen wat ze geleerd hebben tijdens de lessen 'muziek in de klas'. Tien weken lang kwamen muziekdocenten Liesbeth Vernout en Jenita Veurink namens het Fanfare Korps Voorst muziekles geven in de klas. De vereniging vervult een belangrijke functie in het dorp Voorst en omgeving door het stimuleren en geven van muziekonderwijs op de basisscholen. Het muziekproject wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking van de fanfare met stichting landgoed Beekzicht in Voorst.

De kinderen hebben verschillende koperinstrumenten waaronder trompet, trombone, hoorn en de saxofoon leren bespelen. Na vijf weken werd er geruild en op de laatste instrumentengroep werd het slotconcert voorbereid. Van zelf bedachte liedjes, spannende verhalen met bijpassende geluiden tot Jingle Bells, alles kwam voorbij. Elke groep had zijn eigen moment in de spotlights en met de vele fans in de zaal was dat best een beetje spannend. Maar wat hebben ze het goed gedaan! Het was een groot succes!

Gratis proeflessen en muzikanten welkom bij Fanfare Korps Voorst

Fanfare Korps Voorst is opgericht in 1905 en bestaat uit een opstaporkest, opleidingsorkest Da Capo en het Fanfare Orkest. Dit orkest staat onder leiding van Alfred Willering en is onlangs gepromoveerd naar de 3e divisie. De orkesten geven prachtige concerten op diverse locaties. Nieuwe muzikanten die voor het eerst beginnen met muziek maken krijgen les van koperdocent Liesbeth Vernout of saxofoondocent Jenita Veurink. Het instrument krijg je in bruikleen van de vereniging. Samen muziek maken leer je in het opstaporkest en daarna in het Da Capo Orkest; beiden onder leiding van Liesbeth Vernout.

Voor iedereen die interesse heeft in het leren bespelen van een instrument bestaat de mogelijkheid om zich op te geven voor 2 gratis proeflessen. Deze zijn ook leuk om met een vriendje en/of vriendinnetje samen te doen. Saxofoonlessen zijn op dinsdag en koperlessen worden gegeven op donderdag. Het Da Capo Orkest repeteert elke donderdag van 18:30 tot 19:30 uur en het Fanfare Orkest repeteert elke dinsdag van 19:30 tot 21:45 uur in het Dorpshuis in Voorst.

Kom gerust eens kijken en luisteren. Ben je al muzikant neem je instrument mee en maak met ons samen muziek. Je bent van harte welkom! Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op www.FanfareKorpsVoorst.nl en volg ons ook op Facebook. Voor meer informatie: Secretariaat@FanfareKorpsVoorst.nl

woensdag 3 januari

Deel dit bericht