Ervaren en beleven bij Ecotribe in Teuge

Teuge- Algemeen Belang Teuge werkt samen met de gemeente Voorst en inwoners Teuge aan een nieuwe visie voor Teuge. De informatie wordt opgehaald en verwerkt in drie ateliers. De eerste twee ateliers in maart en mei waren een succes. Daar werd belangstelling getoond in de beleving en ervaring Ecotribe in Teuge.

Dorpsgenoten en andere belangstellenden werden op dinsdag 4 juli verwelkomd bij het zogenaamde MOB complex, voormalig Fliegerhorst, in Teuge waar de bewoners van de EcoTribe zijn gehuisvest.

Lucas Harbers (voorzitter Algemeen Belang Teuge) opende de avond en gaf een introductie van het verloop van de avond. Johan Bosma vervolgde met de gastvrijheid en uitleg waarom hoe de bewoners de Ecotribe leven op dit mooie stukje Teuge. Vanuit de gedachte van alles hergebruiken is er een leefgemeenschap al sinds 2001. Voor de bezoekers van de avond had hij zelfs een presentje klaar staan, eigen honing.
Marinke Steenhuis (historisch architect) nam in het kader van het ontwikkelen van de dorpsvisie voor Teuge ons mee naar het verleden van Teuge en het ontstaan van het dorp. Zij illustreerde dit met de bijbehorende mooie landkaarten en een boeiend verhaal over het ontstaan.
Dit verhaal is opgenomen en kan worden bekeken op www.teuge.eu.
Roberto Wattimena vertelde een verhaal over de 20 jaren dat de Molukkers werden gehuisvest vanuit Ambon in Nederland in het kader van het “tijdelijk” verblijf van 6 maanden dat uiteindelijk tientallen jaren werd. Een indrukwekkend verhaal met persoonlijke anekdotes van Roberto. Ook deze opname is op de site van Teuge te zien.
We kregen aansluitend een rondleiding van Johan Bosma en Roberto Wattimena over het gehele terrein. Een echte aanrader. Aan het einde van de rondleiding was er nog gelegenheid voor een drankje en voor een heerlijke puntje pizza, gemaakt door de bewoners van de Ecotribe in hun zelf gebouwde pizza-oven.
Waarschijnlijk organiseert de Ecotribe in September 2017 nogmaals een open dag (zoals enkele jaren geleden). Dus houdt deze website in de gaten, wij houden u op de hoogte.
En voor op de agenda: het derde atelier staat gepland op 12 september om 19.30 uur in het dorpshuis Op den Toega, in Teuge.

woensdag 12 juli

Deel dit bericht