Even leren leven met Niet Aangeboren Hersenletsel

Twello- Binnenkort verschijnt het aangrijpende boek ‘NAH Genoeg niets te zien’ waarin wordt beschreven hoe Frank-Willem Hogervorst deze nieuwe situatie in zijn leven ervaart. Hogervorst was tot drie jaar geleden gemeenteraadslid voor D66 in Voorst. Geheel buiten zijn schuld om kwam hij met zijn motor terecht in een verkeersongeval en sindsdien is zijn leven 180 graden veranderd doordat hij blijven hersenletsel opliep. Over dat hele proces heeft hij een boek geschreven, dat afgelopen maandag is gepresenteerd aan Vera Bergkamp, lid van de Tweede Kamer.

Zijn doel is om mensen kennis te laten maken met de gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel. Jaarlijks blijken daar 100.000 mensen mee te maken te krijgen (oa door hersenbloedingen), maar de behandeling is verre van adequaat, terwijl in het eerste halfjaar zoveel mogelijk vooruitgang moet worden geboekt. Daarna is er nauwelijks nog sprake van herstel.

Frank-Willem heeft hiervan de rauwe gevolgen ondervonden en schrijft hier, aan de ene kant aangrijpend, maar aan de andere kant ook inzicht gevend, over in “Nahgenoeg niets te zien”.

Vanaf volgende week zal het boek (ook bij boekhandel Oonk) in de verkoop gaan.

woensdag 27 juni 2018

Deel dit bericht