Excelsior en Faktor Twaalf raken gevoelige snaar

Twello- Publiek dat afgelopen zaterdagavond of zondagochtend het showconcert van muziekvereniging Excelsior heeft bezocht werd getrakteerd op een geweldig concert waar regelmatig een gevoelige snaar werd geraakt door de prachtige uitvoering van de te spelen/zingen werken.

Dirigent Thijs Musch die graag hard werkt met deze club muzikanten had samen met de muziekcommissie een gebalanceerd repertoire uitgekozen.

De opening stond als een huis. Het Where Eagles Soar verteld het verhaal van de zwevende adelaar die gebruik maakt van de warme luchtstromen in de Rocky Mountains van de VS. Excelsior bracht dit met veel overtuiging ten gehore. Daarna werden zang en orkest afgewisseld. Het, Ik heb je Lief, van Paul de Leeuw werd in een bijzonder arrangement te gehore gebracht door vocaal ensemble Faktor Twaalf. Een zeer goed op elkaar ingezongen groep zangers en zangeressen o.l.v. Sandra de Bruin.

Oostenrijk

In het komende Hemelvaartweekend zal Excelsior deelnemen aan het Internationale Musikanten Treffen in Kirchberg, Oostenrijk. Om deze reis muzikaal te verklinken werd het prachtige Alpina Saga ten gehore gebracht. Een zeer beeldend werk dat diverse sagen verteld vanuit de Alpenlanden. Een gevoelige snaar wisten de muzikanten te raken door in het middendeel te gaan zingen/neuriën.

Na de pauze werd het programma wat luchtiger; zo kon het publiek o.a. luisteren naar, The Police in Concert, Brothers in Arms, Bycicle race en Aan de Amsterdamse grachten.

Het tweede deel van het programma startte Excelsior en Faktor Twaalf gezamenlijk in een geweldige uitvoering van The Overture uit The Black Symphony. Het Gregoriaanse gezang werd door de fanfare met veel zorg overgenomen. Alles leidde tot een majestueus einde waar uiteindelijk Faktor Twaalf mocht afsluiten.

Finale

Ter afsluiting van dit concert werden The Exodus Song en Go like Elijah ten gehore gebracht. In een goed uitgebalanceerde volume werd de zaal nog even bewust gemaakt hoe mooi een fanfare in combinatie met een vocaal ensemble kan zijn.

Voorzitter Jasper Esselink benoemde in zijn slotwoord nog even het doel dat Excelsior zich 2,5 jaar geleden gesteld heeft, met 50 muzikanten op de stoel binnen 3 jaar. Afgelopen zomer werd dit doel al behaald, iets waar de vereniging heel trots op is. Echter zullen de muzikanten van Excelsior blijven zoeken naar ervaren muzikanten die nog een muzikale uitdaging zoeken.

De dirigenten en presentator Jos Bosch kregen aan het einde een mooie bos bloemen.

woensdag 13 maart 2019

Deel dit bericht