Excelsior klaar voor Herfstnoten concert

TWELLO.- Muziekvereniging Excelsior uit Twello geeft a.s. zaterdag een Herfstnoten concert i.s.m. het Vaassens Fanfare Corps. Dit goed geprogrammeerde concert zal worden gehouden in de hal van het Gemeentehuis in Epe, Markt 14. Om 19.30 uur zal Excelsior met het concert beginnen.

De fanfare van Vaassen is zich op dit moment aan het voorbereiden voor het concertconcours, dat op 30 november a.s. zal worden gehouden in Zutphen. Ter voorbereiding daarop geeft het VFC enkele try-out concerten. Het concert met haar Twellose collega-muzikanten is de eerste in de serie van 3.

Dirigent Patrick Dieperink is van 1992 tot 2003 dirigent geweest van Excelsior Twello en op deze manier zijn ook de contacten tot stand gekomen voor dit concert. Dieperink in blij dat Excelsior voor deze avond naar Epe wil komen. Hij hoopt ook dat er velen uit Twello meekomen om hun ‘eigen’ fanfare aan te moedigen, en met een kritisch oor naar Vaassen te luisteren.

De muziekcommissie en dirigent van Excelsior hebben gezocht naar een uitdagend fanfare programma. Omdat de Twellose fanfare het spits mag afbijten a.s. zaterdag is er gekozen voor een stevig openingswerk; ‘Where Eagles Soar’. Dat Excelsior een muzikale uitdaging niet uit de weg gaat laten zij horen door het werk ‘Jericho’ van Bert Appermont en ‘Sirocco’ van Peter Graham te spelen. In het grote werk Jericho wordt de Bijbelse vertelling over de stad Jericho muzikaal vertolkt, een heel beeldend werk. In Sirocco wordt het publiek meegenomen naar een van de Griekse eilanden. In een bijzondere combinatie van bugel en es-bastuba wordt een heuse mandoline nagebootst. Het voor de pauze gedeelte zal worden afgesloten met de mars; ‘Unter dem Doppeladler’. Na de pauze zal het VFC haar concoursprogramma ten gehore brengen. Ter afsluiting van dit grote fanfare concert zullen beide fanfares gezamenlijk een nummer ten gehore brengen.

Kaarten

Bent u enthousiast/nieuwsgierig/muzikaal geïnteresseerd? Dan wordt u aangeraden z.s.m. een kaartje te kopen bij Boekhandel Oonk in Twello of aan de kassa bij het gemeentehuis in Epe. Kaarten kosten € 7,50 p.st., naast de entree ontvangt u een kopje koffie/thee.

Nieuwjaarsconcert

De muzikanten van Excelsior zullen vanaf maandag 28 oktober aan de slag gaan met een totaal nieuw programma. Het nieuwjaarsconcert, op zondagmiddag 12 januari 2020 in sporthal Jachtlust, zal een bijzondere invulling gaan krijgen. Van 16.00 – 18.00 uur zal een combinatie van fanfare en snaarinstrumenten te horen zijn, een niet alledaagse combinatie! Binnenkort meer over deze bijzondere samenwerking tussen fanfare, viool, gitaar en basgitaar.

woensdag 23 oktober

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws