Expositie schilderijen, etsen en beeldende kunst bij Kunstkring Voorst

Twello- Van 8 juli t/m 6 augustus is in galerie 'De Statenhoed' in Twello een expositie te zien van werk van Trees Krijnen, Rose-Mary IJsennagger, Willem Welgraaf en Peter van der Woude. Een gevarieerde expositie, waarin zowel schilderijen, etsen als beeldend werk te zien is van deze vier Voorster kunstenaars.

Rose-Mary IJsennagger en Willem Welgraaf vormen de ‘nieuwe aanwinsten’ uit dit kwartet, hoewel ze beide al veel langer bezig zijn met hun kunst. Rose-Mary richt zich, naast haar andere werk met name op het maken van etsen, terwijl Willem zich vooral richt op ruimtelijk, beeldend werk.

Trees Krijnen schildert al 25 jaar en is gepokt en gemazeld in zowel olieverf als acryl. Daarbij heeft vooral de natuur haar voorkeur: bomen, landschappen, dieren. Schilderen is voor haar een hobby met steeds weer nieuwe uitdagingen, maar ook één die haar rust geeft en ontspanning biedt.
Peter van der Woude daarentegen concentreert zich meer op figuratief werk - met af en toe een zeldzaam uitstapje naar landschap - en schuwt daarbij de traditionele olieverf-schildertechnieken allerminst. In zijn overwegend realistische werk heeft hij de voorkeur om gemoedstoestanden weer te geven, zodat de kijker een gevoel krijgt in plaats van een vaststelling bij wat hij ziet.
En natuurlijk wordt de opening van deze stijlvolle en verfijnde expositie vergezeld door een muzikaal optreden van niemand minder dan “de Cornetto’s”. Ze leefden jaren van de straat, Jo en Appie Cornetto. Geknakte liefdes brachten deze twee gedesillusioneerde, maar ook geboren muzikanten tot onder de bruggen van Parijs. Een wederopstanding volgde en met een zelfgeschreven repertoire van funk, folk, blues en ballads tot akoestische anarchopunk heeft dit duo inmiddels welhaast Wereldfaam bereikt.
Dus kom zaterdag 8 juli genieten van zang, gitaar en een keur aan hoorns, trombones, klarinetten en bassdrums van eigen makelij bij deze bijzondere opening en dit onvergetelijk Cornetto-optreden. (En let vooral op hun gloeiende love songs!).
Opening expositie: Zaterdag 8 juli, 15.00 uur
Galerie ‘De Statenhoed van de Kunstkring Voorst,
Dorpsstraat 11a, Twello.

Openingstijden galerie: vr. 15.00 - 18.00, za. en zo. 14.00 - 17.00
Meer informatie: www.kunstkringvoorst.nl

woensdag 5 juli

Deel dit bericht