Foodcorner Bites opent zaterdag in Voorst

Voorst- De opvallende borden ‘Foodcorner Bites’ op de locatie waar voorheen Snackcounter ’t Hoekje zat, hebben het geruchtencircuit in Voorst flink gevoed. Wat komt er voor eetgelegenheid, wanneer opent deze en wie gaat hem runnen? Voorster Nieuws heeft de antwoorden op deze prangende vragen gevonden.

Familie De Weerd, de eigenaar van het terrein en het horecapand op de hoek van de Kerkstraat/Rijksstraatweg, heeft het initiatief voor Foodcorner Bites genomen. Griete en haar broer Johan Willem de Weerd vertellen dat zij deze stap hebben gezet, omdat zij het belangrijk vinden dat op deze plek in hartje Voorst een horecazaak blijft zitten.

Leefbaarheid

“Als geboren en getogen Voorstenaren willen we deze lange traditie graag in stand houden. Dat is goed voor de leefbaarheid van Voorst en we willen het dorp ook graag wat teruggeven”, zegt Johan Willem.

Griete voegt hieraan toe dat de gemeente Voorst heeft ingezet op toerisme en dat er veel wandel- en fietsroutes door Voorst leiden. Een plek waar je een lekkere snack en bij mooi weer een ijsje kunt halen en - na de verspoeling van de coronamaatregelen - op het terras kunt zitten, past hier heel goed bij. Dat is de afgelopen decennia onder de vorige uitbaters ook wel gebleken.

Johan Willem en Griete hebben ervoor gekozen de regie in eigen hand te nemen. Zij hebben iemand gevonden die goed met de frituur overweg kan en zelf gaan ze in ieder geval in het begin volop meehelpen en klanten bedienen. “We hebben horeca- en cateringervaring, dat zit in onze genen.”

Vier dagen

Op zaterdag, de dag voor Pasen, kunnen klanten voor het eerst terecht bij het uitgifteloket van Foodcorner Bites (in de naam zit ’t Hoekje opgesloten, red.). De snackbar is vier dagen per week geopend: van donderdag tot en met zondag.

Voorlopig is alleen het afhalen van snacks en verpakt ijs mogelijk. Vanzelfsprekend hopen Griete en Johan de Weerd zo snel mogelijk gasten ook in hun zaak en op het terras te kunnen verwelkomen. De eigenaren gaan zoveel mogelijk producten, denk aan gehaktballen, hamburgers én koffie, lokaal te betrekken.

Het terrein rond Foodcorner Bites is de afgelopen weken flink onder handen genomen. Op termijn krijgt het gebouw zelf waarschijnlijk ook een opfrisbeurt. “We gaan eerst maar eens open en dan zien we wel hoe het loopt. Griete en ik hebben er heel veel zin in en kunnen niet wachten om te mogen beginnen”, zegt Johan Willem.

Meer informatie over Foodcorner Bites is te vinden op de gelijknamige facebookpagina.

woensdag 31 maart 2021

Deel dit bericht