Fotocollectief Twello opent fototentoonstelling over plastic

Twello- Onze leefomgeving is gevuld met plastic. We vinden het overal, zelfs in de natuur. Fotocollectief Twello, een groep van 10 fotografen uit de omgeving, maakten daarom een serie over wegwerpplastic, in samenwerking met professioneel fotografe Johanna Minnaard. ‘Anders kijken naar plastic’ is gratis te bezichtigen in de bibliotheek van 9 februari tot 8 maart. Meer informatie is beschikbaar via www.fotocollectieftwello.nl.

De unieke fotoexpositie van lokale fotografen kwam tot stand naar aanleiding van een fotorapportage van professioneel fotografe Johanna Minnaard. De serie die ze maakte over wegwerpplastic inspireerde het fotocollectief Twello om, samen met haar, het gebruik van plastic onder de aandacht te breng. Plastic gaat immers eeuwen mee, maar we gebruiken het soms slechts enkele minuten.

Fotoshoot
Bezoekers hebben ook de kans om een fotoshoot te winnen. Wie de kruiswoordpuzzel, die te vinden is in de expositieruimte, volledig ingevuld achter laat zal daarmee meedingen in de loting. De fotografen van het fotocollectief zullen vier winnaars kiezen, die een fotoshoot aangeboden krijgen.

Meer uit je camera halen
Het fotocollectief Twello komt eens in de 6 weken op woensdagavond bij elkaar om themafoto’s te bespreken, en elkaar tips geven over hoe het anders of beter kan. Door samen te kijken en in gesprek te gaan, leren de leden van elkaar. Iedere fotograaf met basiskennis is dan ook van harte welkom om zich aan te melden, en op een laagdrempelige manier te leren om meer uit hun camera te halen. Wie interesse heeft kan vrijblijvend contact opnemen met Joop van de Velde (06 22 92 66 47) of Gerrit Bosch (06 53 21 03 94).

woensdag 7 februari 2024

Deel dit bericht