Garage Vos meer dan veertig jaar een begrip in Voorst

Voorst- In de jaren zestig van de vorige eeuw werkte Otto Vos als monteur bij een tankstation in Eerbeek, daarna in een garage. In een schuurtje in De Hoven begon hij te klussen aan auto’s. Na zijn huwelijk verhuisde hij naar de Rijksstraatweg in Voorst. Hij gaf nog een aantal jaren les op de vakschool in Deventer en Apeldoorn en daarnaast begon hij in 1976 met het repareren van auto’s in het souterrain van zijn woning. Garage Vos was een feit! Na het sluiten van de naastgelegen viswinkel op 146, breidde hij zijn werkzaamheden en garage uit met een autoshop. In 2007 verhuisde het bedrijf naar het pand Rijksstraatweg 54.

Nieuwe plek
Na een grondige verbouwing van het bestaande pand en de nieuwbouw van een moderne werkplaats, werd het bedrijf op de nieuwe plek in 2009 officieel geopend. Zoon Mark had de zaak inmiddels overgenomen. Hij woont met zijn vrouw Angela, die ook in de zaak werkt, en hun kinderen boven de showroom. Ze hebben één fulltime medewerker en vader Otto werkt nog steeds mee: Hij is zes dagen in de week in de werkplaats te vinden!
In het pand aan de straatzijde is de showroom en verder staan over het terrein verspreid een aantal occasions, maar vanzelfsprekend kunt u er ook voor een nieuwe auto terecht.
Tussen woonhuis en werkplaats staat een onlangs geheel vernieuwde opslagloods.
De werkplaats is ingericht volgens de modernste eisen, diverse high tech- apparaten zijn beschikbaar om auto’s door te meten en te repareren. Universeel ingericht voor de meeste automerken. Behalve onderhoud en APK kunt u bij Vos ook terecht voor schadeherstel, airco, roetmeting en ruitreparaties. En bij de normale service hoort een vervangende auto als uw eigen auto wordt gerepareerd. Ook voor camperonderhoud bent u bij Vos aan het goede adres. En als u uw auto wilt wassen: een washal is beschikbaar tijdens de openingstijden van de garage. Verder verhuurt Vos personenbusjes voor 9 personen elk en aanhangwagens.

Wegwerkzaamheden
Door de aanleg van de rondweg werd de situering van het bedrijf heel anders. Wie het dorp vanaf de noordkant binnenrijdt vindt het bedrijf pal na de rotonde op een goed bereikbare ruime plek. De werkplaats en het terrein daarvoor liggen langs het talud van de rondweg, waarvan ze totaal geen hinder ondervinden. En nu de herinrichting van de Rijksstraatweg voor hun deur ook zover klaar is, is het bedrijf weer goed bereikbaar. “Maar eigenlijk is het allemaal in goed overleg gegaan, in al die tijd zijn we misschien twee dagen wat moeilijk te bereiken geweest,” aldus Angela. Vol lof over de aanpak en communicatie van de aannemer.

woensdag 14 augustus 2019

Deel dit bericht