Gemeentelijke onderscheiding voor Johan van Brummelen

Twello- Afgelopen zaterdag zette bloemist Johan van Brummelen een punt achter zijn carrière. Op zijn ‘laatste werkdag’ werd het nog een drukte van belang om de bekende Twellose bloemist de hand te drukken en hem het beste voor de toekomst te wensen. Onder hen was ook burgemeester Jos Penninx die met een hoge gemeentelijke onderscheiding Van Brummelen kwam verrassen.

In zijn toespraak was Penninx vol lof over Van Brummelen die hij bestempelde als niet zomaar een ondernemer, maar ook iemand met een zeer grote maatschappelijke betrokkenheid. Inzetten voor mensen die het moeilijk hebben maakt een groot deel van zijn leven uit. In zijn vakgebied heeft Johan veel waardering weten op te bouwen, zo is zijn kennis op het gebied van tropische plantensoorten niet alleen in ons land bekend, tal van buitenlandse enthousiastelingen komen bij hem te rade. Van Brummelen heeft 65 jaar mogen fungeren als leerbedrijf voor Land- en tuinbouwscholen in b.v. Zwolle, Velp en Twello (AOC). Talloze kantoren en bedrijven maken gebruik van zijn kennis op het gebied van CO2 door het plaatsen van planten die de CO2-opname bevorderen. Daarnaast heeft hij maatschappelijke betrokkenheid getoond door al ruim 20 jaar het Nederlands Rode Kruis en De Zonnebloem te sponsoren. De kerk in Wilp heeft hij ook jarenlang veel ondersteund, niet alleen materieel, maar ook qua inspiratie. Zo zorgde hij er voor dat het de vrijwilligers waren die in het zonnetje stonden en gaf ze alle medewerking. Voor de gemeenschap heeft hij bij de installatie van Koning Willem-Alexander diverse koningslinden geschonken.

Als klanten Van Brummelen in zijn zaak aantroffen, dan gaf hij ze niet zelden een bloemetje mee als extra ondersteuning voor een zieke partner. Hij wist precies welke bloemen bij welke mensen pasten. Niet zelden bezorgde hij bij een kwetsbaar medemens een eigen bloemetje met een hartelijk woord. Ook organiseerde hij de vermaarde orchideeënshow die mensen trok van heinde en ver. Johan van Brummelen heeft zich langdurig en in meer dan gewone mate verdienstelijk gemaakt voor de gemeente Voorst. Een gemeentelijke onderscheiding is dan ook meer dan op zijn plaats. Dit was ook de mening van sommige aanwezigen die aangaven dat men, zeker in de gemeente Voorst, Johan op tal van terreinen gaat missen. Als voorbeeld noemde men de 4 mei herdenking bij ‘t Gedenkhof, ook hier kon men steevast rekenen op de medewerking van Johan met zorgvuldig samengestelde kransen, maar bij ook tal van andere activiteiten was de inbreng van deze betrokken bloemist onontbeerlijk.

Burgemeester Jos Penninx reikt de gemeentelijke onderscheiding, ’t Formulier’, uit aan Johan van Brummelen, dit als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn langdurige verdiensten jegens de samenleving. Ook steun en toeverlaat echtgenote Hennie werd niet vergeten en werd eveneens bedacht met een cadeau.

woensdag 5 juli

Deel dit bericht