Gewoon Neut beleeft geslaagd en drukbezocht openingsweekend

Klarenbeek- Bij het betreden van Gewoon Neut is maandagochtend de bierlucht onmiskenbaar aanwezig. Tijdens het openingsweekend van de nieuwe kroeg in Klarenbeek zijn er dan ook maar liefst 24 vaten bier doorheen gegaan, vertellen Jordy Weijn en Mila Wolters lachend. Door Rudi Hofman

Het jonge Klarenbeekse stel kijkt zeer positief terug op hun eerste twee ‘draaidagen’ – waarbij ze hulp hadden van hun ouders en de zusjes van Mila. De eerste dag, vrijdag, begon met een openingsreceptie, gevolgd door een feestavond met DJ de Keet (“onze buurman Bram Hennekes”). Getuige de grote hoeveelheid bloemen en kaarten op het biljart zaten veel Klarenbekers met smart op de opening te wachten.

Gunnen
“We hebben het mooi druk gehad”, zegt Jordy. “Vrijdag hadden we wel tweehonderd man en zondag ongeveer honderd. Zondagavond trad de rockband Re-Level op.” Uit de teksten op de kaarten blijkt volgens Jordy en Mila dat mensen het hen echt gunnen en dat zij hopen dat de kroeg een succes wordt. Mila vindt het lief dat ook jongerengroepen de moeite hebben genomen om kaartjes te schrijven.

Over de inrichting van de kroeg hebben de jonge uitbaters veel complimenten gekregen. Gasten vinden het geheel gezelligheid en warmte uitstralen. De grote ‘ronde’ bar valt in de smaak en jongeren vinden het fijn dat ze kunnen poolen en darten. “Mijn opa Joop loopt hier zo’n beetje dagelijks rond en hij heeft ons goede tips gegeven. Zo hebben we op zijn advies de drempel weggehaald en ervoor gezorgd dat biljarters en darters elkaar niet in de weg lopen”, aldus Jordy.

Voordat Gewoon Neut zijn deuren kon openen, is er vanaf medio oktober veel werk verzet tijdens de noodzakelijke verbouwing. Van het afbreken van een muur tot het installeren van de nieuwe bar en van het aanbrengen van lambrisering tot schilderwerk. Het karakteristieke meubilair tikte Jordy in Rotterdam op de kop en stond oorspronkelijk in een pizzeria.

Veel spullen waaronder het biljart, de pooltafel, koelingen en lampen hebben Jordy en Mila vanuit het dorp gesponsord gekregen; iets waarvoor zij heel dankbaar zijn. Dit toont meteen ook de betrokkenheid van Klarenbeek met zijn enige kroeg.

Optreden volkszanger
Vrijdagavond 2 februari treedt volkszanger Frank Verkooyen op bij Gewoon Neut. Hij is onder meer bekend van zijn hit ‘Kom wie wil er met mij dansen’. Enkele jaren geleden maakte hij samen met Jordy en Nikki Milou het nummer ‘Klarenbeek’ als eerbetoon aan het dorp. De entree is vrijdag gratis.

Tijdens carnaval is Gewoon Neut behalve op vrijdag en zondag ook op donderdag en maandag geopend. Dus op 8,9,11 en 12 februari. Na carnaval is het ook mogelijk om op zaterdagen een zaal, al dan niet in combinatie met de kroeg, af te huren voor feesten en partijen.

Zodra het weer het toelaat, gaan Mila en Jordy buiten het terras openstellen. Dat biedt straks plaats aan pakweg vijftig gasten. Op de kaart zullen eenvoudige gerechten als tosti’s, uitsmijters en een broodje bal staan.

woensdag 31 januari 2024

Deel dit bericht