Gezellig muzikaal weekend door Fanfare Korps Voorst

Voorst- Het Fanfare Korps Voorst nodigde alle muziekliefhebbers uit voor twee prachtige concerten tijdens het Beekzicht Weekend op vrijdag 29 juni en zondag 1 juli op het Landgoed Beekzicht in Voorst. De goede band tussen het Fanfare Korps Voorst en het stichtingsbestuur van Landgoed Beekzicht heeft er toe geleid dat het Fanfare Korps Voorst na 2 fantastische edities opnieuw een geweldig concertweekend kon organiseren op dit fraaie landgoed. Ditmaal in een zomerse sfeer.

Ardemus Saxophone Quartet

Een uniek concert van het Ardemus Saxophone Quartet vond plaats op vrijdagavond 29 juni. Het Ardemus Quartet, finalist van de prestigieuze Dutch Classical Talent Award 2017/2018, is ontstaan door de vurige passie voor kamermuziek; Ardemus is Latijns voor wij branden.

Het kwartet bestaat uit Jenita Veurink op tenorsaxofoon, uit Lisa Wyss op sopraansaxofoon, Lovro Merčep op altsaxofoon en Yo-yo Su op baritonsaxofoon.

Sinds de oprichting in Amsterdam in 2014 heeft het Ardemus Quartet diverse prijzen bij nationale én internationale concoursen gewonnen. Het Ardemus Quartet is actief in zowel Nederland als in de rest van Europa. De vier jonge internationale musici zijn naadloos verbonden en brachten een verfrissende muzikale ervaring. Op het programma stond onder meer een selectie van delen uit ‘Water Music’ van Georg Friedrich Händel, ‘Elegie en Polka’ van Dmitri Sjostakovitsj. Werken van Claude Debussy, George Gershwin, Michael Nyman. ‘Suite Hellenique’ van Pedro Itturalde en ‘Oblivion’ van Piazzolla.

Het Fanfare Korps Voorst is trots om de 4 saxofonisten in Voorst te mogen begroetten. Eén van de saxofonisten, Jenita Veurink, is werkzaam als saxofoondocent bij de muziekvereniging. Aan het einde van het concert speelden de saxofoonleerlingen van de Jenita mee met het kwartet. Ze brachten gezamenlijk ‘Klezmoresque’ van Roland Kernen ten gehore. Een bijzonder moment waar zowel de leerlingen als het publiek volop van genoten en een groots applaus opleverde voor de musici en de leerlingen.

Beekzicht Concert

Het Fanfare Korps Voorst was zelf te beluisteren op zondag 1 juli tijdens de 3e editie van het veelzijdige Beekzicht Concert. Dit parkconcert door het Fanfare Orkest en de Bouw- en Infra Harmonie Nederland bestond uit een fijne combinatie van natuur en lichte muziek. De sfeervol aangeklede tent zat én stond helemaal vol met publiek.

Fanfare Korps Voorst

Het fanfare orkest wat onlangs promoveerde naar de 3e divisie staat onder leiding van Alfred Willering. Het orkest, gekleed in modern zwart, trakteerde het publiek op een licht en gevarieerd muziekprogramma waaronder het imposante ‘Madrigalum’ van Philip Sparke.

woensdag 4 juli

Deel dit bericht