GITARIST HARALD KOLL BIJ KUNSTKRING

Twello- Zaterdagmiddag 2 oktober kunnen liefhebbers van gitaarmuziek genieten van meestergitarist Harald Koll in galerie De Statenhoed in Twello. Het optreden in het kader van de door de Kunstkring Voorst georganiseerde mini-concerten ‘Muziek op zaterdag’ begint om 15.00 uur en is vrij toegankelijk.

Harald Koll brengt een programma waarin hij zijn publiek laat genieten van een bloemlezing uit 6 eeuwen gitaarmuziek. Muziek uit de tijd dat de gitaar nog een luit en een vihuela was. Maar ook Americana, Prog Rock, en zelfs Francis Goya komen langs. Op zijn repertoire staan ook nummers van de Beatles, Pink Floyd, Queen, Paul Simon en meer. Daarnaast speelt hij eigen werk, waarin te horen is hoe verschillende muzikale werelden kunnen samenkomen. Naast zijn virtuoze gitaarspel neemt Harald je ook mee in zijn verhalen over de nummers, de liedteksten en de instrumenten. Harald Koll bespeelt 6, 12 en 15-snarige akoestische gitaren. Hij doet dat met de Fingerstyle techniek waarbij hij baslijnen, akkoorden, melodie en soms percussie tot één gitaarpartij samenbrengt.

Het mini-concert begint om 15.00 uur. De toegang is gratis, maar een gift voor de muzikant wordt zeer op prijs gesteld. Galerie De Statenhoed aan de Dorpsstraat 11a is geopend vanaf 14.00 uur. Meer informatie over de activiteiten van de Kunstkring Voorst is te vinden op www.kunstkringvoorst.nl. Wie interesse heeft om ook een keer tijdens een muziekcafé een kosteloos optreden te verzorgen kan bellen met 0651545136.

woensdag 22 september 2021

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws