Gouden echtpaar nog altijd druk voor het dorp

De Vecht- Henk en Jannie Roeterd – Wilbrink vierden vorige week, samen met familie, vrienden en niet te vergeten hun naasten uit De Vecht, hun gouden huwelijksfeest. Het paar dat een cruciale rol vervult in de plaatselijke gemeenschap, werd, hoe logisch is dat, uitbundig gefêteerd. Natuurlijk waren er de gebruikelijke cadeaus, anekdotes en het aanhalen van belangrijke momenten uit hun rijke leven. Eén van de mooiste cadeaus bestond echter wel uit de uitreiking van een gouden plaat aan het paar met nummers van de Golden Earring. Die groep stond namelijk symbool voor hun ontmoeting en hun harmonieuze leven samen.

Toen de Golden Earring (toen nog zonder ‘s’) in 1967 een optreden verzorgde in de zaal van De Groot op De Vecht, kwamen de echte fans, zoals Henk Roeterd natuurlijk acte de presente geven. Hij kon dat lopend afdoen. Even natuurlijk was het dat superfan Jannie Wilbrink uit Loenen naar dat optreden kwam. De ontmoeting was daar, de klik hevig, alleen toen moest er nog snel even hard naar Roeterds ouderlijk huis gelopen worden om een fiets te halen, want zo’n mooie meid kon ja natuurlijk niet alleen terug laten keren naar die gevaarlijke Veluwe met al die enge bossen. Tja, zo is het gekomen en al snel was het niet alleen dik an, maar werd er getrouwd, het hele verhaal van huisje boompje beestje viel op z’n plek en ze leefden nog lang en gelukkig. Dat is in een notendop wel het verhaal van het leven van Jannie en Henk. Maar natuurlijk was er meer. Henk heeft een stuk of wat verschillende professies gehad, maar wel altijd in de techniek. Hij heeft jarenlang brandstofstations in Europa gebouwd en/of onderhouden. Later trad hij in dienst bij Hamer Installatie bedrijf in Apeldoorn. Werkzaamheden die hij altijd met groot plezier heeft uitgevoerd. Maar er was meer. Natuurlijk was er meer, want hoewel Roeterd daar bepaald niet mee te koop loopt, kan er bijna niets op De Vecht gebeuren zonder dat hij daar op een of andere manier bij betrokken is. Dat gaat van vrijwilligerswerk bij de plaatselijke sportclub naar onderhoud van bloembakken voor Plaatselijk Belang, naar het verzorgen van technische installaties en decors voor toneelgroep Klaver5 etc. etc. Echtgenote Jannie kan er overigens ook wat van. Zij is niet alleen een leven lang zorgend geweest voor huis, haard en kinderen, ook haar schoonouders heeft ze jarenlang verzorgd en alsof dat nog niet genoeg is, is zij ook al jarenlang vrijwilligster bij de Zonnebloem en de Ouderensoos.

Blijft er bij zo’n intensieve dagbesteding van beide echtelieden dan nog tijd over voor hobby’s? Nou, dan komt de aloude regel om de hoek kijken, wie veel te doen heeft, kan er altijd nog wel wat bij doen. In het riante zomerverblijf van het stel hangen de mooiste schilderijen van de hand van kunstenaar Henk en Jannie weet iedere keer weer schitterende reizen te organiseren, meestal naar plaatsen met meerdere interessante objecten.

woensdag 8 augustus

Deel dit bericht