Gouden Paar Gerard en Dinie Boerkamp

Twello- Gerard Boerkamp en Dinie Boerkamp-Vreenegoor ‘vieren’ donderdag 21 april a.s. het gouden huwelijksfeest. Een 50-jarig huwelijksfeest zit er ook voor hen, door allerlei maatregelen, helaas niet in. Wel hebben de kinderen in een bescheiden vorm hun ouders extra in het zonnetje gezet.

​Het echtpaar betrad op 21 april 1971 de trappen van het stadhuis in Deventer om in het huwelijk te treden, en konden een woning bemachtigen in het centrum van deze stad. Na talrijke verhuizingen in de loop der jaren wonen ze nu ruim 10 jaar in Twello en genieten ze van hun pensioen.

Gerard verdiende destijds de kost als orthopedisch instrumentmaker, wat inhield dat hij protheses voor talrijke patiënten vervaardigde. Door deze carrière verkaste het gezin naar woonplaatsen als Arnhem, Ede, Almelo en Enschede. Dinie droeg haar steentje bij door met liefde en vooral plezier op te passen in verschillende gezinnen.

Het echtpaar werd gezegend met de komst van 3 kinderen die op hun beurt weer zorgden voor de rijkdom van 4 kleinkinderen. Een hechte familie die het ook in de vakanties goed met elkaar kan vinden. Er werd veel samen gekampeerd in caravan en vouwwagen, landen als Nederland, Duitsland en Italië zijn meerdere malen bezocht. Vakanties waar ze allemaal nog regelmatig met groot genoegen op terugkijken.

Aan liefhebberijen en hobby’’s hebben Gerard en Dinie geen gebrek: fietsen, wandelen, tijd doorbrengen met de kleinkinderen, afspreken met vriendinnen, een terrasje pakken, diamond painting en mandala’s kleuren zijn voor Dinie de leuke dingen om te doen. Gerard heeft na zijn pensioen de hobby fotograferen opgepakt. Dat doet hij met veel liefde en plezier en heeft sinds 2014 een eigen Facebook pagina namelijk Facebookpagina ‘Twello en de gemeente Voorst in Beeld’ waar hij zijn mooiste foto’s van de natuur, dieren, omgeving van Twello en Voorst deelt met ruim 3200 volgers. Fotograferen doet hij bijna iedere dag tijdens zijn vele wandelingen; hij wandelt/loopt ca. 2500 kilometer per jaar, weer of geen weer, en staat vaak heel vroeg op om de mooiste zonsopgang vast te leggen. Daarnaast besteedt Gerard heel veel tijd aan lezen over allerlei onderwerpen. Activiteiten genoeg dus voor beide echtelieden.

Groot feest om het 50 jarig huwelijk te vieren is er nu helaas niet bij. In september hoopt men met het gehele gezin een weekendje weg te kunnen om het alsnog samen te vieren.

woensdag 21 april 2021

Deel dit bericht