Gratis sporten voor basisschoolleerlingen gestart

Maandagmiddag 29 oktober vond de kick-off plaats van het gratis kunnen sporten voor basisschoolleerlingen. Zo’n 50 kinderen van verschillende basisscholen namen hieraan deel.

High-Five-bus vol sport- en spelmaterialen

De Groene Wig bij de Brede School de Fliert was omgetoverd tot een sportief terrein.

Naast tennissen, voetballen, balanceren, basketballen en wandklimmen, werden nog veel andere beweegmogelijkheden door Voorts Actief On Tour aangeboden.

De warming up werd verzorgd door ex-basketbal international Henk Pieterse.

Hieraan namen alle aanwezige kinderen deel. Met enthousiasme werd er met en zonder bal bewogen op muziek. Na de gezellige warming up verspreidden de kinderen zich over het sportief ingerichte terrein en zocht ieder een passend onderdeel.

Tijdens het basketballen werden ook ouders enthousiast gemaakt om deel te nemen.

Bij de klimwand werden kinderen geholpen door topbergbeklimmer Wilco van Rooijen. Koude handen waren er de oorzaak van dat de top niet altijd bereikt werd.

Het plezierig bewegen kostte energie. In de High-Five-bus worden naast de sport- en spelmaterialen ook altijd energieproducten meegenomen. Tom en Ismar verstrekten de kinderen een banaan/mandarijn en een flesje water.

Reacties

Aanwezige ouders spraken vol lof over de High-Five-bus, het initiatief van de gemeente om basisschoolleerlingen de mogelijkheid te bieden gratis te bewegen na schooltijd. Zo vertelde een grootvader dat kleinzoon Noah er zeker gebruik van gaat maken. Sporten is zo gezond, zoveel beter dan na schooltijd binnen zitten. Een andere ouder gaf aan dat sporten zorgt voor gelukkiger kinderen, meer bewegen zorgt voor beter verwerken van leerstof. Kennismaken met verschillende sporten, bewegen verrijkt de toekomst.

Positief werd er gesproken over de leeftijd van de begeleiders van het High-Five bewegen. Jonge jongens met een sportieve uitstraling.

Voorst zou een voorbeeld moeten zijn voor andere gemeenten.

Kalender

Heeft u interesse in dit gratis bewegen / sporten voor uw kind(eren). De high-five-bus komt in alle kernen van de gemeente Voorst. Weten wanneer? Ga Informatie op de website: www.voorstactief.nl

woensdag 31 oktober

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws