Grote EHBO oefening bij De Elshof

Twello- Vorige week dinsdag was de EHBO vereniging Twello-Duistervoorde te gast bij de familie Van de Kamp van Boerderij de Elshof. Het doel was de grote jaarlijkse EHBO oefening. Op de boerderij werden op drie verschillende plaatsen ongevallen nagespeeld. Meerdere LOTUS-slachtoffers hebben bij het nabootsen van de ongelukken hun deskundige medewerking verleend. Aan de EHBO-ers van de vereniging was het de taak om de juiste hulp te verlenen.

De kaderinstructeurs Petra, Constance en Bernard hadden de volgende ongevallen bedacht: Er had iemand in een vork getrapt, waarbij zijn hele voet gespiesd was. Een ander had zijn hand bekneld bij het aankoppelen van een aanhanger. Er was een slachtoffer met een gebroken been door een aanrijding met een Quad. Een volgend slachtoffer had de steel van een schep in zijn gezicht gekregen. En tenslotte was er ook een persoon – gespeeld door een pop - in de mestput gevallen tijdens het mixen. Over het algemeen is er op een goede manier hulp verleend. Een aandachtspunt bij complexe ongevallen is de communicatie en de afstemming tussen de EHBO-ers. De EHBO-ers waren terecht heel voorzichtig bij het slachtoffer bij de mestput. Giftige gassen kunnen hier levensgevaarlijk zijn.

Wij hebben weer zinvol kunnen oefenen en bedanken de familie Van de Kamp voor de gastvrijheid. Wilt u meer informatie over de EHBO-vereniging, bezoek dan onze website of stuur een mail naar info@ehbotwello.nl

woensdag 27 maart 2024

Deel dit bericht