HARDWERKEND TERWOLDE TREKT TWEEDE OVERWINNING OVER DE STREEP.

TERWOLDE-

Zondag is SV Terwolde afgereisd naar het verre Lelystad om het op te nemen tegen het team van Batavia ‘90 niet echt wetende welk team er tegenover ons zou komen te staan. 5 minuten later dan officieel afgetrapt moest worden hadden de spelers van de thuisclub niet echt veel haast om uit de kleedkamer te komen en moest de scheidsrechter ze verzoeken om toch echt naar buiten te komen. Als dat een onderdeel van de tactiek moest zijn dan was dat weinig geslaagd. Direct na de aanvang werd Terwolde al gevaarlijk voor het doel van Batavia maar dat leverde helaas nog niets op. Ook Batavia liet zich niet onbetuigd en had eveneens al vroeg in de wedstrijd enkele goede kansen. In de 14e minuut was het dan ook al raak voor Batavia en werd het 1-0 doordat een uitdraaiende speler van Batavia behendig de bal in de verste hoek schoot waarbij onze keeper kansloos was. Terwolde moest wat terug doen en dat resulteerde in de 21e minuut in een keihard schot van Milan Koers op de kruising waarbij het doel nog lang natrilde. In de 25e minuut was er alweer een aanval van SV Terwolde wat resulteerde in een vrije trap aan de linkerzijde die door Bas Hiddink bij de tweede paal werd ingekopt en ternauwernood door de keeper van Batavia tot corner kon worden verwerkt. Tot aan de 44e minuut probeerden de spelers van Batavia de Terwoldse defensie te doorbreken echter liepen ze zich telkens stuk op onze stugge defensie. In de 44e minuut was het niemand minder dan Sem Gerritsen die met zijn snelheid over de linkerzijde kwam aangestormd en daarbij iedereen achter zich latende om vervolgens ook nog kans zag om de bal in het net te schieten waarmee de stand net voor de rust op 1-1 werd gezet.

Direct na de rust waren er direct alweer de nodige kansjes voor Terwolde die allen helaas niet afgemaakt werden maar het was Batavia die in de 51e minuut wel scoorde maar gelukkig was onze grensrechter Bastiaan Lubberts allert en constateerde dat het een terechte buitenspel doelpunt was waarop het doelpunt door de scheidsrechter dan ook werd afgekeurd. In de 54e minuut bij een daaropvolgende aanval kreeg Sem Gerritsen via Max van Gerrevink de bal voor het doel van Batavia aangespeeld en schoot deze in de voor hem verste hoek en werd het 1-2. In de 56e minuut maakte Thomas Leurink een overtreding net buiten de zestien, een gevaarlijke plek maar van daaruit zag Batavia gelukkig geen kans om te scoren. In de resp. 69e, 71e, 85e en 89e minuut was Terwolde telkens gevaarlijk voor het doel van Batavia maar zag even zo vele malen geen kans om het 3e doelpunt te scoren. In de tussenliggende tijd was Batavia mede door de balvaardigheid en behendigheid van sommige spelers telkens zéér dreigend en bleef het voor Terwolde tot ver in blessuretijd erg spannend. Na de nodige blessuretijd floot de scheidsrechter uiteindelijk voor het eindsignaal en kon Terwolde haar tweede overwinning bijschrijven en konden wij met een goed gevoel de terugreis richting Terwolde aanvaarden. Volgende week staat voor ons de thuiswedstrijd tegen Wesepe op het programma.