Help Twellose Kamel aan titel Mooiste Man van Nederland

Twello- Kamel Elias is ontegenzeglijk een knappe verschijning. De 21-jarige Twellonaar ziet er zelfs zo goed uit, dat hij een reële kans maakt op de titel Mooiste Man van Nederland. Onlangs wist Kamel zich tijdens de voorronde in Rotterdam bij de 44 finalisten te scharen. In februari wordt bekend wie zich Mister of The Netherlands 2020 mag noemen.

Als hij de kans krijgt een carrière als model op te bouwen, grijpt Kamel deze met beide handen aan. Zover is het nog niet. De in Irak geboren ‘mooi boy’ wil hoe dan ook zorgen dat hij op de arbeidsmarkt een goede kans van slagen heeft. Momenteel doet hij op Aventus in Apeldoorn examen voor Assistent Dienstverlening & Zorg. Hierna wil een studie tot apothekersassistent gaan volgen.

Laptop

Dit voorjaar vroeg de op zestienjarige leeftijd vanuit Irak naar Nederland gekomen Kamel zich af wat hij kon doen. Door corona was zijn school gesloten en ook zijn horecabaan bij The Hangar in Teuge lag stil. ‘’Ik heb op de laptop gekeken en zag op Instagram iets over Misters of The Netherlands voorbijkomen. Nadat ik informatie had opgevraagd, kreeg ik al snel daarna bericht dat ik kon meedoen.’’

Op zondag 13 september reisde Kamel naar Rotterdam. De landelijke voorronde had plaats in Hotel Wings en hier bond de Twellonaar de strijd aan met 124 andere knappe jongemannen. ‘’Het was voor het eerst dat ik voor de camera stond. In de eerste ronde moest ik me voorstellen en droeg ik, net als de andere deelnemers, een zwarte broek en wit shirt. Ik was een beetje zenuwachtig, maar het ging best goed.’’

In de tweede ronde gingen de shirts uit en kon de jury de torso’s van de modellen-in-de-dop bewonderen. Kamel, die vier tot vijf keer per week traint bij een fitnessclub, wist in deze ronde ongetwijfeld indruk te maken op de veelkoppige jury.

Daarna volgde een lange periode van wachten en nagelbijten totdat de jury de finalisten zou bekendmaken. Kamel had nummer 55 en dit was een van de laatste nummers die werden omgeroepen: hij was door naar de finale!

Stem via sms op Kamel

Om de Mister of The Netherlands-titel in de wacht te slepen moet Kamel de komende maanden zoveel mogelijk stemmen zien te vergaren. Iedereen die hem wil steunen, moet via sms de tekst ’’Vote Mister Kamel’’ naar nummer 7733 sturen. Dit kost 1,10 euro per sms-bericht. Het aantal stemmen is medebepalend voor de einduitslag benadrukt de finalist. De jury heeft hierin ook een belangrijk aandeel.

Komende maanden staan voor Kamel nog twee fotoshoots en enkele trainingsdagen op het programma. Op een voor Hotel Wings gemaakte foto staat hij pal naast Paul Luzineau, Mister of The Netherlands 2019. Met een beetje geluk – en veel stemmen – kan die hem in februari de kroon opzetten. De winnaar mag in een groot aantal landen modelwerk gaan doen.

Vrijwilligerswerk

Kamel Elias heeft vijf zussen en twee broers. Hij is niet alleen knap maar ook vriendelijk en sociaal. Dit laatste blijkt onder meer uit zijn vrijwilligerswerk voor Vluchtelingenwerk. Zijn familie staat volledig achter zijn deelname aan de verkiezing. ‘’Mijn vader zegt altijd: doe gewoon wat je leuk vindt.’’

woensdag 7 oktober

Deel dit bericht