Het leukste koor van Twello zoekt een nieuwe dirigent

Twello- Na opnieuw een geweldig optreden bij de plantjesmarkt in Twello op zaterdag 11 mei gaat shantykoor De Trossen Los nu weer verder met haar jaarprogramma. Voor de maand juni staan al weer meerdere optredens gepland en ook tijdens de zomervakantie komt het koor regelmatig in actie.

Het succes van een koor is altijd voor een groot deel afhankelijk van de dirigent die ervoor staat. Tot schrik van bestuur en leden van De Trossen Los heeft de huidige dirigent, Gert Pannekoek, na veertien jaar op de bok te hebben gestaan, te kennen gegeven dat hij vanwege gezondheidsredenen moet stoppen. Dus er wordt gezocht naar een nieuwe dirigent.

Het koor bestaat uit ruim vijftig zangers en tien muzikanten (drums, accordeons, gitaar en mondharmonica). De shanty’s die ten gehore gebracht worden zijn liederen die vroeger gezongen werden op de zeegaande schepen. Niks ingewikkelds; gewoon over de dagelijkse gang van zaken zoals het weer, het eten en moeder de vrouw die thuis achterblijft. De ambitie die het koor heeft blijkt wel uit het feit dat er meerstemmig gezongen wordt. Er wordt veelal opgetreden in verzorgings- en verpleeghuizen en bij dorpsfestiviteiten. Ook geeft het koor tweemaal per jaar een concert en wel in het voorjaar waar nieuwe liederen ten gehore worden gebracht en in december meerdere kerstconcerten in Twello en omgeving.

Nu de dirigent het koor gaat verlaten valt er wel een groot gat. Er wordt druk gezocht naar een goede vervanger die in staat is om een koor als dit nieuwe meerstemmige liedjes aan te leren en die de mentaliteit en de humor die dit vriendenkoor kenmerken aan kan.

Bent u of kent u zo iemand dan kunt u dat melden bij de voorzitter Gerard Küpers op telefoonnummer 06-12219130

woensdag 22 mei 2024

Deel dit bericht