Hoezo fanatiek, collecteren voor MS

Twello- Vanaf deze plaats wil ik allereerst Joke Ramakers super bedanken voor haar jarenlange inzet als coördinatrice. Van hogerhand ‘ vergaten’ ze Joke te bedanken voor 10 jaren vrijwilligerswerk. Terwijl ik dit type word ik helemaal enthousiast. Ik heb het stokje over genomen van Joke en ik wil kijken hoe het mij bevalt. Wat ik zou willen bereiken is dat heel Twello en omstreken ,,gelopen,, gaat worden. Wat zou het super zijn als er meer mensen een straatje willen lopen, zodat we het straks SAMEN voor elkaar gaan krijgen. Als er v.d. week niet bij u in de straat gecollecteerd is zou u zich op kunnen geven voor uw straat. Ik heb 2 nichtjes van weerszijden v.d. familie die in de rolstoel terecht zijn gekomen door MS.

MS is een aandoening v.h. centrale zenuwstelsel. Deze vormt het besturingssysteem voor het functioneren v.h. hele lichaam. Het is een chronische ziekte die nog niet te genezen is maar door steeds betere medicijnen steeds beter leefbaar. In Nederland hebben 17000 mensen MS, en omdat ik blij ben dat ik gezond ben, en kan lopen, zet ik me graag hiervoor in. Er zijn vrijwilligers die al jaren lopen en dit jaar heb ik er 6 vrijwilligers bij gekregen. Een van de nieuwelingen ging afgelopen woensdag op vakantie maar toch was ze bereidt om de maandag en dinsdag te lopen, naast haar bijna volledige baan . Ze zette zelfs de collectebus bij haar werk op de balie, hoezo enthousiast? En zo is er ook een fanatieke meneer Nijenhuis, die ondertussen al bij menig deur bekend is. Hij laat zich niet afschepen met: ‘’Ik heb alleen groter geld in huis’’, dan heeft hij gewoon wisselgeld mee, zo graag wil hij een bepaald bedrag ophalen, en hiervoor loopt hij vele straten en komt desnoods 3, 4 of 5 x terug. Zelfs mijn vriend heb ik zover gekregen dat hij ‘’meeloopt’’. Naast het voor en nawerk pas ik de ,,loopweek,, er een beetje op aan door tussen de middag te koken voor zoverre mijn eigen werk het toelaat, om zo tussen 16.00u en half 8 te kunnen lopen. Wie weet hebben we , als alle bussen terug gebracht worden, nog een gezellig avondje toe, en worden we een grote enthousiaste club. Wil je volgend jaar nov een straatje in je buurt lopen , mail dan naar jj.elizen@upcmail.nl (meerdere straten mag natuurlijk ook altijd). Zou geweldig zijn als er ook in Wilp, Wilp A, Teuge Terwolde etc. gelopen gaat worden.

TIP: Zelf heb ik altijd een bakje met kleingeld bij de voordeur in de buurt staan. Heeft voor beide kanten zo zijn voordelen.

woensdag 29 november

Deel dit bericht