Hoogtepunt geschiedenis handbal Fit en Fun Voorwaarts

Twello- De supportersbussen waren uitverkocht, het draaiboek was gereed, de kantinebezetting stand by en ook de selectie en staf stonden er klaar voor… Iedereen leefde enorm toe naar wat een absoluut hoogtepunt kon gaan worden. Niet alleen voor de afdeling Handbal, maar voor de geschiedenis van de hele vereniging. Zou het Fit en Fun Voorwaarts lukken om te promoveren naar de eredivisie?

Vlak voor vertrek hoorde de selectie het droevige bericht dat de vader van een speelster plotseling overleden is. Het hoofd stond niet meer naar handbal, maar op uitdrukkelijk verzoek van de familie werd er wel gespeeld. “We moesten naar Amsterdam, spelen en winnen. We moesten ons opladen voor de wedstrijd. We hadden maar één doel en dat was winnen!” aldus een speelster.

De supporters waren in grote getalen met de bus of op eigen vervoer naar Amsterdam afgereisd. Dit gaf de selectie en staf veel steun. Met rouwbanden om gingen ze van start. De eerste helft verliep de wedstrijd in een hoog tempo en ging het gelijk op, wat resulteerde in een 13-15 ruststand. Na de rust nam Fit en Fun Voorwaarts meer afstand: na een minuut of tien was de tussenstand 14-20. Opgelucht ademhalen was er niet bij: Westsite kwam terug in de wedstrijd. Er volgde een time out waarin nogmaals benadrukt werd wat hun doel was: winnen. De supporters lieten weer luidkeels van zich horen waardoor de meiden vleugels kregen. Dit resulteerde in mooie doelpunten met als eindstand op het scorebord 25 -33. De promotie is een feit! Volgend seizoen mag de selectie uitkomen in de eredivisie!

Tranen van vreugde en verdriet, ze hebben het gefixt. Er was afgesproken te winnen en dat is gelukt. De selectie draagt deze wedstrijd op aan hun trouwe supporter Bennie Hendriksen en zijn familie. Bennie heeft deze wedstrijd helaas niet mee mogen maken.

Aanstaande zaterdag (16 maart) wordt de laatste thuiswedstrijd in de eerste divisie gespeeld. Kom hun aanmoedigen om 20.00 uur in de jachtlust! Tevens is er zondagmiddag 17 maart een huldiging aan de Laene, hierbij bent u van harte welkom om het feest mee te vieren.