Hop voor Gelders bier

Empe- Aan de Hommelstraat organiseert brouwerij Nevel een hopoogstfeest op 7 september. Hop is een bijzondere teelt en nu op zijn mooist.

Op zaterdag 7 september vanaf 10.00 uur wordt de geteelde hop geplukt in gezelschap van de brouwer. Het plukken en drogen duurt naar verwachting tot een uur of drie waarna er een klein hopoogstfeestje is voor degenen die meegeholpen hebben.

Van de eerste hopsoorten worden de bellen geplukt samen met vrijwilligers. De hop wordt gebruikt door brouwerij Nevel Artisan Ales uit Nijmegen. Zij zullen hiermee, voor het eerst ooit, een lokaal Gelders bier brouwen. Dit is een bier waarbij alle ingrediënten afkomstig zijn uit Gelderland. Hiervoor is al eerder brouwgerst geoogst bij in Groesbeek.

Hop voor Bier is het bedrijf van het echtpaar Jeanine Lagendijk en Pieter Rijzebol. Zij zijn nu drie jaar actief in deze teelt en hebben 180 planten staan van acht verschillende soorten. Ze geven in het seizoen augustus-september ook rondleidingen gecombineerd met een proeverij, waarin men alles aan de weet kan komen over de teelt en de verwerking van hop. Rondleidingen zijn ook op aanvraag mogelijk. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op Facebook hopvoorbier.

woensdag 4 september

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws